Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer google akbank vodafone ato CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem başlıkları

Torun: Demokrasiye, Hukuka, Barışa ve Özgürlüğe Tek Bir ‘Hayır’ Kadar Yakınız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Demokrasiye, hukuka, barışa ve özgürlüğe tek bir ‘hayır’ kadar yakınız. Ayağa kalkacak ve hep bir ağızdan haykıracağız, bütün gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.

CHP’li Torun anayasa değişikliğiyle ilgili yaptığı açıklamada, “14 yıl boyunca, kandırılmış, aldatılmışların, ‘söz konusu siyasi menfaatlerimiz, vatan ise teferruattır’’ diyenlerin anayasası, bütün çabamıza, mücadelemize rağmen ne yazık ki TBMM’de 339 kara pusulayla kabul edilmiştir” ifadelerini kullandı.
 
“Cumhuriyetimiz Meclis’imiz Tek Bir Kişiye Feda Edilmeyecek”
 
Anayasa değişikliğini dayatan AK Parti’nin 14 yıllık bütün politikalarının başarısızlıkla ve hüsranla sonuçlandığını belirten Torun, “AKP şimdi bu millete diyor ki, ‘sen bir hiçsin, egemenliğini, özgürlüğünü, yaşam hakkını, kaderini tek bir kişinin insafına bırakıyorum’. İşte Türk milletine reva gördüğü sistem budur” dedi. Torun, şöyle devam etti:

“Demokrasiye, hukuka, barışa ve özgürlüğe tek bir ‘hayır’ kadar yakınız. Bize emanet edilen bu vatan topraklarını, milli egemenliğimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi, çocuklarımızın, torunlarımızın ve onların çocuklarının geleceğini korumak artık her Türk evladının en önemli görevidir. Bu artık vatan borcudur. Bizlere özgürce yaşayalım diye bırakılan, en değerli mirasımız, cumhuriyetimiz, Meclis’imiz tek bir kişiye feda edilmeyecektir. İnanıyorum ki, bu vatanın cesur ve yürekli kadınları, anneleri, onurlu babaları,  geleceği yazacak olan aydınlık gençleri buna asla geçit vermeyecektir. Türk milleti asla bir ‘hiç’ olmayı seçmeyecektir. Ayağa kalkacak ve hep bir ağızdan haykıracağız, bütün gücümüzle mücadele edeceğiz, ‘hayır’ diyeceğiz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.