Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan

"Tüm Sıkıntıların Çözümüne Yönelik Hazırlıklarımız, Çalışmalarımız Var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye kimseden para talep etmiyor. Bizim tüm çabamız, uluslararası sermayenin ülkemizde yatırım yapmasını sağlamaktır” derken, “Faizlerden, enflasyondan, döviz kurundan, bütün bunlardan bunalan, işini çevirmekte zorlanan herkesin yaşadıklarını yakından takip ediyoruz. Tüm bu sıkıntıların çözümüne yönelik hazırlıklarımız, çalışmalarımız var. Milletimizden biraz daha sabırlı olmasını, ülkesine ve yönetimine güvenmesini istiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’nda yeni yasama yılı açış konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Rusya'yla her alanda çok sıkı ve hızla gelişen ilişkiler içindeyiz. Biliyorsunuz, bir dönem Rusya'yla aramızı bozmak için de pek çok provokasyon yapıldı. Karşılıklı olarak sağduyuyu ve soğukkanlılığı elden bırakmayarak bu sıkıntıların üstesinden geldik.

Ülkemiz için bir başka önemli sorun alanı da Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklarını, çıkarlarını, beklentilerini dikkate almayan yaklaşımlardır. Kıbrıs'ta ve Ege'de Türkiye'ye rağmen hiçbir adım atılamayacağını buradan bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Bu bölgede bizi yok saymaya kalkışanlar, kendi varlıklarını da topyekün tehlikeye attıklarını çok iyi bilmelidirler. Bizim her konuda olduğu gibi Kıbrıs ve Ege konusunda da tercihimiz kazan-kazan anlayışından yanadır.

“KUDÜS MESELESİ, BİZİM DE, ÜMMETİN DE KIRMIZI ÇİZGİSİDİR”

Hep söylediğim gibi, Kudüs meselesi, bizim de ümmetin de kırmızı çizgisidir. Kudüs'ün mahremiyetine halel getiren, Filistinli kardeşlerimizin temel hak ve özgürlüklerine saldırı anlamı taşıyan hiçbir davranışa, hiçbir emrivakiye müsamaha gösteremeyiz. Türkiye olarak, sonuna kadar Kudüs davasının takipçisi olacağız.

“AMERİKAN YÖNETİMİ YANLIŞ YOLA GİRDİ”

Ekonomide içinden geçtiğimiz hassas dönem, herkes açısından çok daha büyük bir imtihan, çok daha büyük bir ayrıştırma vesilesi haline dönüşmüştür. Türkiye'nin ekonomi konusunda ihtiyacı olan reformların neler olduğunu en iyi biz biliyoruz ancak bir süredir yaşadığımız ve kurdaki yükselişin sebep olduğu hadiselerin ülkemizin ekonomik gerçekleriyle, eksikleriyle ilgisi olmadığı çok açıktır.

Amerikan yönetimi, aramızdaki siyasi ve hukuki sorunları diyalog yerine tehdit ve şantaj diliyle çözmeye çalışmak suretiyle bu yanlış yola girmiştir. Güya bize bedel ödetmeyi amaçlayan bu yöntem, aslında en büyük zararı orta ve uzun vadede Amerika'ya vermektedir. Çin ve Avrupa Birliği başta olmak üzere, pek çok ülkeyle adeta bir ticaret savaşına tutuşan Amerika, Türkiye'ye yönelik ekstra uygulamalarıyla güvenilirliğini iyice yitirmiştir.

“TÜRKİYE KİMSEDEN PARA TALEP ETMİYOR”

Kurdaki yükselişin yol açtığı belirsizlik yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Bütçe disiplininden en küçük bir taviz vermiyoruz. Ülkemizin uluslararası piyasalardaki görünümünü güçlendirecek adımları birer birer atıyoruz.

Türkiye kimseden para talep etmiyor. Bizim tüm çabamız, uluslararası sermayenin ülkemizde yatırım yapmasını sağlamaktır. Bunun için gereken her türlü desteği, her türlü güvenceyi veriyoruz. Ekonomimizin dengelerini, finanstan yatırımlara kadar her alanda tahkim etmeye yönelik programları dikkatle hayata geçiriyoruz. Yeni ekonomi programı bunun en önemli adımlarından biridir.

Sanayicimizin, tüccarımızın, esnaf ve sanatkarımızın, tarım sektörümüzün, ücretli kesimin velhasıl milletimizin yaşadığı sıkıntıları biz gayet iyi biliyoruz. Faizlerden, enflasyondan, döviz kurundan, bütün bunlardan bunalan, işini çevirmekte zorlanan herkesin yaşadıklarını yakından takip ediyoruz.

Bankacılık sektörünün hareket alanının daralmasından kaynaklanan finans sıkışıklığının yol açtığı zincirleme sorunların öneminin ve aciliyetinin de farkındayız. Tüm bu sıkıntıların çözümüne yönelik hazırlıklarımız, çalışmalarımız var. Hiçbir sanayicimizi, hiçbir tüccarımızı, hiçbir çalışanımızı, hiçbir vatandaşımızı vicdan ve ahlak yoksunu tefecilerin, iyi günde ortaya çıkıp kötü günde kaybolan fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz.

“GEREKEN HER TÜRLÜ TEDBİRİ UYGULAYACAĞIZ”

Serbest piyasa ekonomisi kurallarından taviz vermeden gereken her türlü tedbiri alıp uygulayacağız. Dengeleme, disiplin ve değişim üzerine kurulu yeni bir ekonomik program hazırladık. Kredi imkanlarını genişletip kolaylaştıracak, yatırımları teşvik edecek, üretime, istihdama ve ihracata öncelik verecek bir ekonomi anlayışıyla Türkiye'yi yeniden yükselişe geçirmekte kararlıyız.

“MİLLETİMİZDEN BİRAZ DAHA SABIRLI OLMASINI, ÜLKESİNE VE YÖNETİMİNE GÜVENMESİNİ İSTİYORUM”

Milletimizden biraz daha sabırlı olmasını, ülkesine ve yönetimine güvenmesini istiyorum. En zorunu geride bıraktık, inşallah bundan sonra her şey daha kolay olacak. Yeni dönemde Meclisimizin yeni bir anlayışla çalışması ülkemizin en büyük kazanımı olacaktır. Gerekiyorsa Anayasa'yı, gerekiyorsa İç Tüzük'ü değiştirerek Meclisimizin etkinliğini ve itibarını artırmamız hem demokrasimiz hem milletimizin morali bakımından çok ama çok önemlidir. Bu konuda ben siz değerli milletvekili arkadaşlarıma güveniyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.