Öne Çıkanlar terörist Koronavirüs abd rusya chp CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem özeti tbmm Pandemi ATO Başkanı Gürsel Baran cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Türk ve Rus Bakanlar Buluşacak

Rus uçağının düşürülmesinden sonra Rusya ile Türkiye arasında Bakanlar düzeyinde ilk doğrudan görüşme 27 Temmuz'da gerçekleşecek. Bu görüşme, Rus ve Türk bakanların, Türkiye'nin bir Rus jetini düşürdüğü 24 Kasım 2015'ten beri gerçekleştireceği ilk doğrudan temas olacak.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri onarma sürecine start verilmesinden sonra iki ülke arasında bakanlar düzeyinde ilk toplantı yapılacağı bildirildi. Rusya Enerji Bakanlığı'na göre,  Bakan Aleksander Novak, Türk mevkidaşı Berat Albayrak ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile bir araya gelecek.Görüşme 27 Temmuz'da Tataristan'ın Elabuge kentinde gerçekleşecek.Görüşmeye Rus Ekonomi Bakanı  Aleksey Ulyukayev'in de katılması bekleniyor.

Rusya Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rusya Enerji Bakanı Aleksander Valentinoviç Hovak'ın Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Türkiye Enerji Bakanı Berat Albayrak'la görüşmesi 27 Temmuz'da Elabuga'da gerçekleşecek" ifadeleri yer aldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.