Öne Çıkanlar terörist abd rusya bugünün gündem başlıkları mardin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iha ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Deniz Özçelik

Türkeş: Eğitime Koşan Gençlerimizi İtham Etmenin Faydası Yoktur

Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, “Orada yuvalanmaya çalışan bir grup nedeniyle, Türkiye’nin dört bir yanından eğitime koşan gençlerimizin hepsinin, ili, yöresi vs gerekçe gösterilerek itham edilmesinin ve böylelikle Kıbrıs Türkü ile Türkiye’den gidenlerin arasını açmanın kimseye faydası yoktur” dedi.

AK Partili Türkeş, 10 Mart’ta medyada yer alan “Bölücü terör örgütünün KKTC’de yapılandığı ve buna ilişkin acil alarm verildiği” haberleri hakkında yazılı açıklama yayımladı.

-“KKTC’DEKİ ÖĞRETİM KURUMLARINDA TERÖR ÖRGÜTLERİ ZEMİN BULAMAMAKTA”-

Konunun incelendiğini belirten Türkeş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“KKTC genelinde 85 bini bulan bir öğrenci sayısı olduğu ve Türkiye’den giden öğrenci sayısının da 45 bin civarında olduğu tespit edilmiştir. Türkiye içinde ve dışında her okulda olabildiği gibi KKTC’de yer alan eğitim kurumlarında da başta bölücü terör örgütü olmak üzere çeşitli illegal oluşumların faaliyet alanı bulmak istediği bilinmektedir. Ancak KKTC’de bulunan öğretim kurumlarında terör örgütleri zemin bulamamakta, bu okullarda eğitim ve öğretim sağlıklı ve huzurlu bir ortamda, güven içinde devam etmektedir. Terör örgütlerinin olası faaliyetlerine karşı da KKTC güvenlik güçleri tarafından her zaman ve zeminde gerekli önlemler alınmaktadır.”

-“KIBRIS TÜRKÜ İLE TÜRKİYE’DEN GİDENLERİN ARASINI AÇMANIN FAYDASI YOKTUR”-

Üniversitelerin “özgür düşünce merkezleri” olduğunu belirten Türkeş, şunları kaydetti:

“Şiddete başvurmadan yapılan her türlü sosyal faaliyet özgürlükler kapsamında değerlendirilmektedir. Bu nedenle KKTC sınırları içinde bulunan öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencileri de yaftalayacak ve haksız zan altında bırakacak iddialardan kaçınılması gerekmektedir. Orada yuvalanmaya çalışan bir grup nedeniyle, Türkiye’nin dört bir yanından eğitime koşan gençlerimizin hepsinin, ili, yöresi vs gerekçe gösterilerek itham edilmesinin ve böylelikle Kıbrıs Türkü ile Türkiye’den gidenlerin arasını açmanın kimseye faydası yoktur.”

-“ŞAHSIN AİLESİNİN TÜRKİYE’DEN ADA’YA GÖÇ ETTİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİR”-

Türkeş, İstanbul Bayrampaşa’da polis otobüsüne yapılan silahlı saldırının kaynak olarak gösterildiği iddialar hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Ele geçirilen şahsın, ‘KKTC ile ilişkisi’ konusunda yapılan incelemede, söz konusu şahsın ailesinin Türkiye’den Ada’ya göç ettiği tespit edilmiştir. Söz konusu şahsın, ailesi ile uzun süredir görüşmediği, ailenin de yapılan saldırıyı onaylamadığı, sorunun ‘KKTC ile ilgili olmadığı’ anlaşılmıştır. Türkiye ile KKTC arasındaki işbirliği, terör ve organize suçlarla mücadele konusu dahil olmak üzere en üst düzeyde devam etmektedir.”

Anahtar Kelimeler:
Tuğrul Türkeş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.