Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vodafone merkez bankası Afrin

Türkiye’de Enerji Sektörü, Avrupa İçerisinde En Hızlı Büyüyen Sektördür

Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün Türkiye’de enerji sektörü, Avrupa içerisinde en hızlı büyüyen sektördür. Bu sektör Avrupa Birliği’nin iki buçuk katı kadar büyümektedir. Türkiye elektrik piyasası bu hızda büyümeye devam ederse evvel Allah gelecek 10 yıl içerisinde Türkiye Avrupa’da 3. sıraya yükselecek” dedi.

Başbakan Yıldırım, Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde Türkiye genelinde 40 ilçeye doğalgaz verilmesi projesinin açılışını gerçekleştirdi. Birçok alanda projelerin hayata geçtiğini hatırlatan Yıldırım, “Projelerimizi hayata geçirirken çevreye uyumlu bir anlayışı da ortaya koyuyoruz. Bugün Türkiye’de enerji sektörü, Avrupa içerisinde en hızlı büyüyen sektördür. Bu sektör Avrupa Birliği’nin iki buçuk katı kadar büyümektedir. Türkiye elektrik piyasası bu hızda büyümeye devam ederse evvel Allah gelecek 10 yıl içerisinde Türkiye Avrupa’da 3. sıraya yükselecek. Türkiye’ye yakışan da budur. Son 14 yılda enerjideki kapasitemizi iki kattan fazla artırdık 78 bin megavata ulaştık. İşte Türkiye’nin geldiği nokta. 10 yıl önce devletin elindeki pay üçte ikiydi. Şimdi Enerjide özel sektörün payı yüzde 66’ya çıktı” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, 40 ilçenin doğalgazla tanıştığını kaydeden Başbakan Yıldırım, 800 binden fazla vatandaşa hizmet götürüldüğünü belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.