Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN bugünün gündemi palandöken terör Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Hadise ömer fethi gürer elazığ cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya

"Türkiye’de İstismar Siyaseti Maalesef Son Bulmuyor"

Başbakan Binali Yıldırım, “Herkesin yaşam tarzı, giyimi, kuşamı, yemesi içmesi, ibadeti kendine. Biz memlekete bakıyoruz. Bizim anlayışımızda vatandaşın özel hayatı, yaşam tarzıyla ilgilenmek yok. Fakat Türkiye’de istismar siyaseti maalesef son bulmuyor. Biri çıkıyor, Doğudaki, Güneydoğudaki vatandaşlarımızın hissiyatlarını istismar ediyor. Bir başkası çıkıyor, sahil şeridini, Trakya’yı istismar ederek siyaset yapıyor, ayakta kalma mücadelesi veriyor” dedi.

Başbakan Yıldırım, Muğla’da düzenlenen mitingde konuştu. “Ege’nin adamı rahmetli Menderes, rahmetli Özal, Erbakan gibi liderler başa gelince darbeciler harekete geçtiler” diyen Yıldırım, 27 Mayıs'ta darbe yapılarak Adnan Menderes’in asıldığını, 12 Eylül’de darbe yapılarak Erbakan’ın iş başından uzaklaştırıldığını anımsattı.

15 Temmuz akşamı darbecilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Marmaris’te yakalamak istediklerini, ancak Muğlalıların buna izin vermediğini ifade eden Yıldırım, Anayasa değişikliğiyle yetkinin tamamen millete verildiğini, milletin kimse isterse ona yetkiyi vereceğini söyledi. “Gizli pazarlıklar olmayacak, siz kime destek veriyorsanız devleti o yönetecek, 5 yıl boyunca ne söz verdiyse yapacak, sonra 5 yıl daha seçeceksiniz, üçüncü kere seçilme yok” diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

“AK Parti hiç kimsenin ne giyindiğine, ne yediğine nasıl yaşadığına karıştı mı? Yaşam tarzına müdahale etti mi? Herkesin yaşam tarzı, giyimi, kuşamı, yemesi içmesi, ibadeti kendine. Biz memlekete bakıyoruz. Memleketin yolları mı yapılacak, hastane mi yapılacak, okul mu yapılacak, çiftçi nerede biz oradayız. Turizm nerede biz oradayız. Bizim anlayışımızda vatandaşın özel hayatı, yaşam tarzıyla ilgilenmek yok. Fakat Türkiye’de istismar siyaseti maalesef son bulmuyor. Biri çıkıyor, Doğudaki, Güneydoğudaki vatandaşlarımızın hissiyatlarını istismar ediyor. Bir başkası çıkıyor, Ege’deki, Batıdaki vatandaşlarımızın hislerini istismar ediyor. Bir başkası çıkıyor, sahil şeridini, Trakya’yı istismar ederek siyaset yapıyor, ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bu iş yapmayanlar, gece gündüz fitneyle uğraşanlar bir araya toplanmış, hayır kampanyası başlattılar. Elinizi vicdanınıza koyun öyle cevap verin, bunlar Türkiye’nin geleceği için ne söylüyorlar, ne vadediyorlar, bu hayırcıların söylediği bir şey duydunuz mu? Bunlar korku siyaseti yapıyorlar, karamsarlık pompalıyorlar.”

Muğla’ya 16 milyon lira yatırım yapıldığını ifade eden Yıldırım, teknokent kurulacağını, Datça ve Dalaman’a yat limanı yapılacağını müjdeledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.