Öne Çıkanlar galatasaray Kuşadası Belediyesi Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 türkiye konser

“Türkiye’yi, Dünyanın En Etkin Sağlık Hizmetlerinin Sunulduğu Ülke Konumuna Getirdik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, “Ülkemizi, dünyanın en kapsayıcı sosyal güvenlik sistemiyle, en etkin sağlık hizmetlerinin sunulduğu bir ülke konumuna getirdik. İnsanımızın sosyal ve ekonomik statüsünden bağımsız olarak en iyi sağlık hizmetini alabilmesi için gereken her türlü adımı attık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda yaptığı konuşmasında, bugün hekimlere münhasır bir gün olan 14 Mart Tıp Bayramı’nın idrak edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradaki misafirlerimizin şahsında tüm doktorlarımızın, tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı canıgönülden tebrik ediyorum” dedi.

“SAĞLIK ALTYAPISINDA DÜNYADA, TÜRKİYE’NİN ELİNE SU DÖKECEK ÜLKE OLMADIĞINI HERKES KABUL EDİYOR”

Sağlık kadar sağlık hizmetine ulaşım imkânlarının da çok önemli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güçlü, etkin, modern ve iyi işleyen bir sağlık sisteminin kıymetini, Kovid-19 salgını süreci başta olmak üzere, son yıllarda pek çok kez gördük. İki yıl boyunca tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkileyen, milyonlarca insanın hayatını kaybettiği bu salgın, her ne sebeple olursa olsun sağlık yatırımlarının asla ihmale gelemeyeceğini bize göstermiştir. Türkiye, kimi çevrelerin art niyetli eleştirilerine rağmen, 2002’den bu yana sağlık altyapısına yaptığı devasa yatırımların karşılığını, Kovid-19 salgını döneminde fazlasıyla almıştır. Sizlerin de olağanüstü gayretleriyle, son asrın en büyük sağlık krizini başarıyla yönettik.”

Türkiye’yi, dünyanın en kapsayıcı sosyal güvenlik sistemiyle, en etkin sağlık hizmetlerinin sunulduğu ülke konumuna getirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “İnsanımızın sosyal ve ekonomik statüsünden bağımsız olarak en iyi sağlık hizmetini alabilmesi için gereken her türlü adımı attık. Çok farklı hayallerle Avrupa ve Amerika’ya giden kimi vatandaşlarımızın, bu ülkelerde özellikle sağlık alanında yaşadıkları düş kırıklığı herkesin malumudur. Sağlık altyapısında dünyada, Türkiye’nin eline su dökecek ülke olmadığını bugün hemen herkes kabul ediyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.