Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Ufuk Uras: 8 Mart İçin "Emekçi" Sözcüğü Yanlış!

ANKARA(ANKA) - Sabahtan akşama kadar hisse senedi tavsiyesi veren ABD'ye bağlı ekonomi kanallarından marjinal kesimlerin arka sokak gösterilerine, kadın haklarını kullanan parti sözcülerinden 8 Mart'ı "hediye günü" ilan eden AVM'lere "Dünya Kadınlar Günü"; savaşı ve ayçiçek yağını geçip bir nolu gündem oldu. Ancak günün "adına" sol hareketin önde gelen isimlerden Ufuk Uras'tan itiraz geldi.



-EMEKÇİ OLMAYAN KADINLAR NE OLACAK?

Ufuk Uras yaptığı açıklamada öncelikle milletvekili olduğu dönemde "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nün resmi tatil olması için TBMM'de öneride bulunduğunu, ancak kabul ettiremediğini bildirdi. Bu yönde mücadeleye devam edilmesi gerektiğini belirten Uras, "Avrupa'daki ortalama çalışma saati en yüksek ülke Türkiye, buna rağmen birileri hemen telaşlanıyor, 8 Mart resmi tatil olursa, çalışma saatleri düşerse, kârlarımız azalır diye, bunu da anlıyorum ama, derdi niye garibana düşer, niye onların borazanlığına soyunurlar, anlamak güç" dedi.

Uras, Ukrayna, Rusya, Çin, Küba, Azerbaycan gibi bir çok ülkede 8 Mart'ın resmi tatil olduğunu belirtti.

-UFUK URAS: EMEKÇİ KADINLARIN DENİLMESİ YANLIŞ

Ufuk Uras "Clara Zetkin öncülüğünde Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığı dönemlerde kısa bir zaman diliminde bu gün için 'emekçi kadınlar' denilmişti. Sol sekterizmin aşılmasıyla orijinal haline dönüp kadınlar günü dendi. Ama sekterizmin cenneti olan memleketimizde hâlâ bunun farkında olmayanlar var. Patriarka bütün kadınları ezer" dedi.

Uras, kendisini "popülistlik" yapmakla eleştiren bazı kesimlere ise "Dünya kadınlar günü denince niye populizm olsun, herkese her şeye bir sıfat koyuyoruz, bir kere de, bir gün de, kadınları rahat bıraksak" karşılığını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.