Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG gündem özeti Kanyon tesk genel başkanı bendevi palandöken ayhan barut gazi bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

"Ülkemiz İçin Yeni Bir Eseri Hep Birlikte İnşa Edeceğiz"

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin daha hızlı büyümesi, terörün yok olması ve halkın refahı için Türkiye’nin yeni hükümet sistemini 16 Nisan’da verilecek evet oylarıyla birlikte gerçekleştireceklerini ifade ederek, “Ülkemiz, geleceğimiz, çocuklarımız için yeni bir eseri hep birlikte inşa edeceğiz. Büyük bir dönüşümü sizinle gerçekleştireceğiz” dedi.

Başbakan Yıldırım, yoğun sis sebebiyle Bartın mitingi iptal olduğundan, Sinop’tan video konferans yöntemiyle bağlanarak Bartınlılara seslendi. ‘Keşke bugün sizinle olabilseydim’ diyen Yıldırım, Amasya’yla Bartın arasında Amasra tünelinin yapıldığını ifade etti. Çakraz tünelinin de açıldığını belirten Yıldırım, Bartınlılara memnun olup olmadıklarını sordu. AK Parti iktidarı olarak çok önemli hizmetler yaptıklarını anımsatan Yıldırım, Bartın için yapılan köprü, yol, tünel gibi eserleri sayarak Bartın-Safranbolu arasındaki yolun da bölünmüş yol haline getirileceğini müjdeledi.

“Ülkemiz, geleceğimiz, çocuklarımız için yeni bir eseri hep birlikte inşa edeceğiz. Büyük bir dönüşümü sizinle gerçekleştireceğiz” diyen Yıldırım, Türkiye’nin daha hızlı büyümesi, terörün yok olması ve halkın refahı için Türkiye’nin yeni hükümet sistemini 16 Nisan’da verilecek evet oylarıyla birlikte gerçekleştireceklerini ifade etti. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yapılacak halkoylaması sadece ve sadece bir hükümet sistemi değişikliğidir ama ana muhalefet partisinin iki lafından biri rejim değişiyor, ülke elden gidiyor diyor. AK Parti iktidarında 2 tane halkoylaması yaptık, bunların ikisinde de ‘Rejim elden gidiyor, Türkiye bölünüyor’ dediler. Allah’a şükür hiçbir şey olmadı, onların söyledikleri yanlarına kar kaldı. Türkiye’yi bölmeye hiçbir gücün haddi değildir, buna da imkan yoktur. Biz 79 milyon vatan evladı biriz, birlikteyiz. Rejim meselesi 1923’te bitmiştir. 27 Mayıs 1960 darbesi, sizin seçtiğiniz hükümeti alaşağı etti, bir başbakan ve iki bakan darağacına gönderildi. Millete ait olan yetkiler gasp edildi, yeni ihdas ettikleri anayasayla meclisin yetkilerini budadılar. CHP o gün de değişime hayır demesi gerekirken, darbenin getirdiği kısıtlamalara 1960 ihtilalinde evet diyen CHP’yi görüyoruz. Onlar aynı yerinde duruyor, rejim değişmiyor, milletin yetkileri millete geri veriliyor. Bu değişiklikle birlikte hem Meclis hem hükümet çok daha güçleniyor.

-“BU DEĞİŞİKLİKLE CHP’NİN ÇALIŞMASI GEREKECEK”-

Bu ana muhalefet partisi, merhum Menderes’e ne dedi, tek adam, diktatör dediler. Merhum Özal’a tek adam dediler, diktatör dediler. Şimdi ne diyorlar, Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da aynısını söylüyorlar. Dün aynı dili kullandılar, bugün aynı dili kullanıyorlar. Yarın da aynı suçlamaları yapmak için şimdiden hazırlanıyor. Bu CHP değişmez, dünya değişse bunlar bir milim yerinden oynamaz. Çünkü CHP değişimi sevmez. Bu değişikliği neden istemiyorlar biliyor musunuz? Bu değişiklikle CHP’nin çalışması gerekecek, yorulması gerekecek, iktidar olması için gayret göstermesi gerekecek. Artık darbelerden, vesayetlerden, kumpaslardan medet umamayacak. Çünkü iktidarı sandıkta siz belirleyeceksiniz. Yani vekillerin iktidarından asılların iktidarına giden yolu siz açıyorsunuz. İki tane sandık kurulacak, birisi Cumhurbaşkanını ve ülkeyi yönetecek hükümeti seçecek, diğer sandıktan vekiller seçilecek. Böylece bütün yetkiyi veren sizsiniz. Tek adam dediğiniz, sizin oylarınızla seçtiğiniz ve ülkeyi iki sandık arası yönetecek insandır. Beğenirseniz yeniden seçeceksiniz, beğenmezseniz değiştireceksiniz. Bu mudur diktatörlük? Halkın yetki verdiği insana diktatör demek ne demek oluyor? Bu kadar vatandaşın gözüne baka baka yalan söylemenin alemi var mı? Diyorlar ki bu sistemle ‘Türkiye bölünür, kamplaşma olur.’ Hiçbir şekilde doğru değil. Bakın Amerika kurulduğundan beri 228 yıl geçti, 45 başkan seçildi. Türkiye 1923’te kuruldu, 94 yılda tam 65 hükümet kuruldu. Ortalama görev süresi 17 ay. Böyle zayıf hükümetlerde nasıl hizmet olacak, nasıl büyük eserler yapılacak? IMF borcunu ödedik mi? Türkiye’yi üçe katladık mı? O halde AK Parti iktidarında var olan güveni kalıcı hale getirmek gerekiyor. Bunun için de 16 Nisan çok önemli. Bunlar köprü yaparsın, havalimanı, demiryolu yaparsın hayır der. Nerede hayırlı bir iş varsa bunların hayır korosunun orada hazır ve nazır olduğunu görürüz. Şimdi de hayır diyorlar. Bunların memlekete hayır adına hayırlı hiçbir işe evet demediğini biz biliyoruz. İyi de, Türkiye bunlar yüzünden vakit ve enerji kaybetmeye devam mı edecek?

-“BİZ GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ”-

Anayasa değişikliğinde gençlerimizi de ihmal etmedik. Gençliğe güveniyoruz. 20 yaşında askere gönderdiğimiz, sınırda güvenliğimizi teslim ettiğimiz gençlerimize aday olma zamanı gelince ‘Yok daha sen küçüksün, bekle’ diyoruz. CHP hayırcıları buna da karşı çıkıyor. ‘18 yaşında milletvekili mi olur’ diye gençleri küçük görüyor. Biz gençlerimize güveniyoruz. Çünkü o gençler, 15 Temmuz kalkışmasında en ön safta yer aldılar, bu bayrak için, vatan millet için gözlerini kırpmadan bombalara, mermilere göğüslerini siper ettiler. Önce seçilme yaşını 30’dan 25’e indirdik, şimdi 18’e indiriyoruz. Böylece, 18-25 yaş arasında 7,5 milyon gencimize siyasette söz sahibi olma hakkını getiriyoruz. Milletin, memleketin sorunlarına dahil olma ve ülkeye hizmet etme fırsatı getiriyoruz. Ne yazık ki CHP ve hayır ekibi buna da karşı çıkıyor. Buradaki samimiyetsizliği size bu şekilde ifade etmek isterim."

14 yılda Bartın için önemli eserler kazandırıldığını, 4 milyar civarında yatırım yapıldığını ifade eden Başbakan Yıldırım, Bartın’a 400 yataklı devlet hastanesi yapma kararı aldıklarını da sözlerine ekledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.