Öne Çıkanlar galatasaray trabzonspor anadolu efes dolar ukrayna Göztepe antalyaspor basketbol transfer Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi Beşiktaş Haberleri ithalat

Ümit Kocasakal CHP Genel Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Eski İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal, CHP’nin 3-4 Şubat tarihlerinde yapılacak 36. Olağan Kurultayında genel başkanlık için adaylığını açıkladı.

Taksim’de bir otelde düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Kocasakal, “Çıkış noktam şu; oy vermeye tıpış tıpış değil, koşa koşa ve heyecanla gidilecek. Özüne, kimliğine, kurucu değerlerine, fabrika ayarlarına geri dönen bir CHP ve bundan sonra da bu sloganı kullanacağım; ‘Kurtuluş kuruluştadır” dedi.

“ATATÜRK’ÜN ASKERİ OLMAK ŞEREF VE ONURDUR”

Konuşmasında “Mustafa Kemal’in askerleri” sloganına vurgu yapan Kocasakal, “Bu açıklamayı Mustafa Kemal’in askeri olarak yapıyorum. Birileri Mustafa Kemal’in askeri olmayı anlamıyor ve ya anlamak istemiyor. Bu bir simgedir, bir metafordur. Bu O’nun yolunda yürümek, O’nun izinde olmak, ilkelerini benimsemektir. Alt kimliklere bağlı hiçbir ayrım yapmaksızın tüm yurttaşları kucaklamaktır. Bu toprakların değerleriyle bezeli olmaktır. Atatürk’ün askeri olmak emperyalizme karşı olmaktır. Emperyalizmin tetikçiliğini, devşirmeliğini reddetmektir. Bu askerlik üniformasız, gönüllü bir askerliktir ve ömür boyudur. Bu nedenle Atatürk’ün askeri olmak şeref ve onurdur” diye konuştu. 

“TEK ÇIKIŞ YOLU CUMHURİYETİN KURUCU DEĞERLERİNE VE ATATÜRK’E GERİ DÖNMEKTİR”

Türkiye’nin cumhuriyetten, Atatürk’ten, O’nun gösterdiği yoldan ve ilkelerinden, kurucu değerlerden planlı olarak uzaklaştırıldığını ifade eden Kocasakal, “Türkiye’nin tek çıkış yolu cumhuriyetin kurucu değerlerine ve Atatürk’e geri dönmektir. Türk milletini yeniden millet olma şuuruna, tam bağımsızlığa döndürecek, aynı ideal etrafına birleştirecek yegane çıkış yolu budur. Bu tarihsel görevi üstlenmesi gereken parti ise doğal olarak öncelikle Atatürk’ün kurduğu ve ‘iki büyük eserimden biri’ dediği CHP’dir” diye konuştu.

“HDP GÜZELLEMESİ YAPANLAR ATATÜRK’ÜN PARTİSİNDE SİYASET YAPAMAZ”

Ancak ne yazık ki şu anda CHP’nin bu görevi yapamayacak hale getirildiğini savunan Kocasakal şöyle devam etti:

“CHP’de siyasi olmanın da ötesinde ahlaki bir soruna değinmek istiyorum; partinin genetiğiyle, genleriyle, kimyasıyla, ideolojisiyle uyuşmayan bir takım söylem ve eylemleriyle partinin tüzel kişiliğine, kimliğine zarar verdiği görülmektedir. Atatürk’e ‘kefere’ diyenler, Mustafa Kemal’in askerleriyiz sözünden rahatsız olanlar, anlamsız bir ‘asker-yoldaş’ polemiğiyle gerçek düşüncelerini örtbas etmek isteyenler, üniter yapıyla sorunu olanlar, HDP güzellemesi yapanlar Atatürk’ün partisinde siyaset yapamaz.

“CHP’DE ATATÜRK’ÜN RESİMLERİ İNDİRİLEMEZ”

Bu partide, CHP’de Atatürk’ün resimleri indirilemez, bu bir marifet gibi görülemez. Ne güzel Atatürk’ün kurduğu partide olacaksın ama onun kurucusunun resimleri sende alerjik reaksiyon yapacak. Bu partide aynı zamanda Sayid-i Nursi, Seyit Rıza güzellemesi de yapılamaz. Buna izin verilemez.

Yanlış anlamasın, kimse Atatürkçü, cumhuriyetçi olmak, bu değerlere sahip zorunda olmak değildir ve elbette ki bu düşüncelerini serbestçe savunup ifade etme, siyaset yapma hakları vardır ama bunu Atatürk’ün partisinde yapamazlar. Bir sürü parti var, ya da gidin yeni bir parti kurun.

“ARTIK BU MASKELİ BALO SON BULSUN”

Artık bu maskeli balo son bulsun, herkes olduğu gibi görünsün. Gelin grekoromen güreş yapalım yani bel altına inmeyelim ve lütfen Atatürk’ü bir takım şeylerinize alet etmeyin. CHP kimsesizlerin partisidir ama kimsesiz ve sahipsiz de değildir. CHP birilerinin siyasi kariyer hesapları yapacağı, istediği gibi at koşturacağı, her istediğini söyleyebileceği kişisel bir şov yeri de değildir ve olamaz.

“CHP ATATÜRK VE CUMHURİYETLE SORUNU OLANLARIN İLERİ KARAKOLU DEĞİLDİR”

CHP sıradan bir parti olmadığı gibi bir fikir kulübü, bir münazara yeri, bir dernek, bir kooperatif de değildir. Bu gibi kişiler gidip başka partilerde elbette siyaset yapabilirler ama CHP, ikinci cumhuriyetçilerin, Atatürk ve cumhuriyetle sorunu ve kavgalı olanların ileri karakolu ve ya toplanma yeri değildir. Dolayısıyla bu ahlaki sorunun çok ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorum ve ne yazık ki Genel Başkanın da bu tür eylem ve söylemlere karşı ciddi bir tepkisini de görebilmiş değiliz. Hiç kimse bu partiyi farklı siyasi ajandası ve başka hesapları için kullanamaz. CHP’ye oy ve gönül vermiş yahut vermeyi düşünen milyonlarca seçmen bu gelişmelere tepkilidir.”

DELEGENİN YÜZDE 10’UNUN İMZASI GEREKİYOR

CHP tüzüğüne göre, genel başkanlığına aday olabilmek için toplam delegenin yüzde 10’unun imzası gerekiyor. Bu durumda, Kocasakal, kurultayda genel başkanlık yarışına girebilmek için yaklaşık 120 delegenin desteğini arayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.