Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser türkiye

Ümit Özdağ'dan İttifak'a Yeni "Bomba" !

-Zafer Lideri Ümit Özdağ, "Cumhurbaşkanı Adayımız Mansur Yavaş" diyerek şartlı destek verdiği Millet İttifakı'na bu kez Deva Lideri Ali Babacan'a "İşte Türk Miletine Yalan Söyleyen Politikacı Tipi" diyerek bir "tanım" getirdi.



ANKARA (ANKA) - Önceden varolan çatırtı seslerinin yerini sağa sola yalpalamaların aldığı Millet İttifakı'na bir darbe de Zafer Lideri Ümit Özdağ'dan geldi. Ümit Özdağ önce şartlı destek verdiği Millet İttifakı'na şimdi de ağır eleştiri getirdi.

Ümit Özdağ geçen haftalarda "Zafer Partisi olarak bizim cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş’tır. Biz Yavaş’a çağrımızı yapıyoruz, takdir kendisinindir” demiş ve Millet İttifakı'nın ABB Mansur Yavaş'ı aday göstermesi halinde destekleyeceklerini açıklamıştı.

Ancak Ümit Özdağ Millet İttfakı'na bir yandan şartlı desteğini sunarken bir yandan da İttifak'ın oyunun yüzde 1'e yaklaştığı iddia edilen DEVA kanadına salvoda bulundu.

-ALİ BABACAN'A "YALANCI POLİTİKACI TİPİ" DEDİ

Ümit Özdağ yaptığı açıklamada DEVA Lideri Ali Babacan'ın "İktidarın göç politikası yok. Acil çözüm gerektiren sorunlara kayıtsız kalınıyor. Derhal sınır güvenliği sağlanmalı, düzensiz göç engellenmeli, sığınmacıların ülkelerine dönüşü için Suriye’de kalıcı çözüme odaklanılmalı. Gerçekçi ve insani bir Ulusal Göç Politikasına geçilmeli" sözlerini alıntılayarak şöyle yüklendi:

"Teke Tek programında 5 milyon sığınmacının Türkiye'ye maliyeti yok dediniz. Milyonlarca sığınmacı gelirken, ekonomi ve Dışişleri bakanlığı yaptınız. Aklınıza şimdi mi endişelenmek geldi? Gelin TV'de tartışalım dedim, korktunuz! İşte Türk Milleti'ne yalan söyleyen politikacı tipi."

-ANKARA KULİSLERİNİ SARSAN İDDİA

Bu arada Ankara kulislerinde Zafer Lideri Ümit Özdağ'ın Babacan karşıtı söylemi, Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal'ın "Eski AKP'li başkan adayı istemiyoruz" çıkışıyla yanyana getirilerek yorumlandı.

Ankara kulislerinde "İttifakın bir kanadı Babacan, Davutoğlu ve Abdullah Gül gibi eski AK Partililerin etkilerinin azaltılması ve adaylıklarının hiçbir şekilde gündeme gelmemesini hedefliyor. Bunun için önce DP'ye açıklama yaptırıldı. Aynı kanat sağda yer alan eski Haydar Baş'ın partisi ve Kürt İslamcı Hüda Par'a gülücük emojileri gönderdi. Burada sağın gücünü kendinde toplamak isteyen bir kanat var ve söylem üstünlüğüyle CHP'nin de üzerine geçmek istiyor" yorumları yapıldı.

Bu arada CHP'den ihrac edilen eski Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Mehmet Sevigen, iç politikadaki gelişmelerle ilgili yaptığı son değerlendirmede, DP Lideri Gültekin Uysal'ın "Eski Ak Partililer başkan adayı gösterilemez" çıkışının İYİ Parti tarafından Abdullah Gül dahil eski AK Partililer grubu hedef alınarak kurgulandığını savundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.