“Umuyorum Vicdanları Sağır Olanlar Bizim Bu Yürüyüşümüzün Anlamını Kavrarlar”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Güvenpark'tan başlatacağı ve İstanbul Maltepe'ye kadar sürdüreceği yürüyüşle ilgili, “Adalet yürünüşü başlatıyoruz. Bugün yürüyeceğim. Umuyorum, vicdanları sağır olanlar bizim bu yürüyüşümüzün anlamını kavrarlar. Umuyorum, vicdanları sağır olanlar bizim bu yürüyüşümüze, sesimize, sözümüze kulak verirler. Biz gerginlik istemiyoruz, biz kavga istemiyoruz, biz birlikte, beraber huzur içinde yaşamak istiyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluadalet yürüyüşü’ için evinden eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ile ayrıldı. Evinin önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Sonuçta bu ülkede birlikte yaşayacaksak zorunlu olan adalettir. Adaletin olmadığı yerde devlette olmaz, adaletin olmadığı yerde insan da olmaz. O nedenle adalet yürünüşü başlatıyoruz. Bugün yürüyeceğim. Umuyorum, vicdanları sağır olanlar bizim bu yürüyüşümüzün anlamını kavrarlar. Umuyorum, vicdanları sağır olanlar bizim bu yürüyüşümüze, sesimize, sözümüze kulak verirler. Biz gerginlik istemiyoruz, biz kavga istemiyoruz, biz birlikte, beraber huzur içinde yaşamak istiyoruz. Biz mahkemelerde gazeteciler istemiyoruz, biz hapishanelerde gazeteciler, öğretim üyeleri istemiyoruz. Dolayısıyla bunlar bize acı veriyor. Bu acıyı sonlandırmamız gerekiyor” dedi.
Daha önce “eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli önce ben ödeyeceğim” dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Şimdi yürüyorum, yürüyeceğim, İstanbul’a kadar. Bu son olmayacak. Bizim yürüyüşümüz bu ülkeye adalet gelinceye kadar devam edecek” diye konuştu.
Öte yandan CHP’liler de adalet yürüyüşünün başlayacağı Güvenpark’ta toplandı. Milletvekilleri, parti örgütü ve vatandaşların katılımı ile düzenlenecek yürüyüşte adalet pankartları taşınacak.CHP Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekillerinin üzerine adalet yazan tişört giydikleri ve şapkalar taktıkları görüldü. Güvenpark’ta ise polis güvenlik önlemi alırken, parkın etrafı bariyerlerle çevrildi. Yürüyüşe katılmak isteyenlerin parka tek bir noktadan girişine izin verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.