Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser türkiye

Ünal: Gündemimizde Erken Seçim Bulunmamakta

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Bizim bazı arkadaşlarımızın da açıklamaları sanki erken seçime destekmiş gibi sunuluyor. Bizim gündemimizde herhangi bir şekilde erken seçim bulunmamakta. Türkiye daha yeni bir erken seçimden çıktı. Türkiye önüne bakıyor. Türkiye’nin önünde çok ciddi gündemler var. Bu gündemleri konuşacağız. Türkiye’nin önüne yeniden bir erken seçim tartışmasının getirilmesini doğru bulmuyoruz” dedi.

Meclis’te 27. dönem milletvekillerinin kayıt işlemleri devam ediyor. Mazbatasını alan vekiller Şeref Holünde kurulan masalarda kayıtlarını yaptırıyor. Milletvekilliği kaydını yaptırmak üzere TBMM’ye gelen AK Parti Sözcüsü Ünal, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kaybolduktan sonra cansız bedenlerine ulaşılan Eylül Yağlıkara ve Leyla Aydemir’in infial yaratan durumları hakkında sorulan soruya yanıt veren Ünal, çocuk kaybı vakalarının küresel ölçekte bir sorun olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Avrupa’da her bir dakikada, Amerika’da her kırk saniyede bir çocuk kayboluyor. Maalesef daha çok bu kayıplar mülteci çocuklarla ilgili. Kayıpların en çok yaşandığı alan mülteciler. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Özellikle çocuklara dönük istismarla ilgili TBMM’ye de önümüzdeki dönemde büyük bir sorumluluk düşüyor. Bizim de AK Parti olarak bu konudaki hassasiyetimiz biliniyor. İdam, hadımlaştırma, bütün bunlar cezai tedbirler olarak düşünülen, konuşulan, tartışılan önlemler. Ama onun öncesinde toplumda, ailede, eğitim kurumlarında alınması gererken yeni önlemler ve yapılması gereken yeni düzenlemeler var bunlar yeni dönemde bizim birinci önceliğimiz olacak ve tabii ki çocuklarımızı korumak için gerekli önlemler, tedbirler alınacak. Yasal düzenlemeler gerçekleştirilecek. Bunun sadece ceza ile değil aynı zamanda toplumun eğitimi ile değerler sistemi ile çok yakından ilgili var bunu da tabii ki önümüzdeki dönem konuşacağız.”

-“Meclis’in Önündeki İlk İşlerden Bir Tanesi Bu”-

AK Parti Sözcüsü Ünal, çocuk kaybı ve istismar vakaları hakkında alınacak tedbirler hakkında Meclis’in ne zaman çalışmaya başlayacağı sorusuna, “Takvimi Meclis’in kendisi belirleyecek. Yemin töreninden sonraki süreçte Meclis Başkanının seçilmesi süreci başlayacak. Meclis Başkanı seçildikten sonra divanın oluşması, komisyon seçimleri var bu çalışmaların oluşması Meclis’teki ihtisas komisyonlarının oluşmasına da bağlı. TBMM yasama görevini ihtisas komisyonları üzerinden gerçekleştiriyor. Meclis Başkanı seçimi, divanın oluşumu, komisyonların seçilmesi bütün bunlar oluştuktan sonra Meclis çalışmaya başlayacak. Meclis çalışmaya başladığında da Meclis’in önündeki ilk işlerden bir tanesinin bu olacağını düşünüyorum” şeklinde cevap verdi.

-“Daha Önce Yapılmış Çalışmalar Var”-

Yerel seçimlerin erkene alınması hakkında daha önce yapılmış çalışmaların olduğuna dikkat çeken Ünal, “Bu birikimin üzerine bu çalışmalar yapılacak. Bu konudaki yapılmış çalışmaları kenara bırakıp sıfır bir çalışma değil şu ana kadar yapılan çalışmalar birikim deneyim bunların doğrultusunda bu konu masaya yatırılacak” dedi.

-“Hassasiyetimizi Sürdürmeye Devam Edeceğiz”-

AK Parti Sözcüsü Ünal, hayvanlara yapılan saldırılar hakkında sorulan soruya, “Hayvan haklarıyla ilgili de bir düzenleme vardı o düzenlemenin de bir an önce AK Parti grubu olarak Meclis gündemine gelmesi için çalışma yapacağımızı ifade ettik. Hem çocuk istismarı hem kadına dönük şiddet taciz hem de hayvanlara dönük bu saldırı ve çevre ile ilgili yapılması gereken düzenlemeler bunlarla ilgili öncelik olarak Meclis’te tavrımızı koyduk bundan sonra da hassasiyetimizi sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde yanıt verdi.

-“Türkiye Daha Yeni Bir Erken Seçimden Çıktı”-

Yerel seçimlerin erkene alınması hakkında yapılan açıklamaların anımsatılması üzerine Ünal şunları kaydetti:

“Daha henüz bir seçim bitmiş ve seçimin sonucunda seçmen Türkiye’de oluşturulmak istenen belirsizlik, endişe, kaygı gibi konularda son derece açık bir tavır ortaya koymuş ve Türkiye’yi seçim atmosferinden çıkarıp güven ve istikrar atmosferine sokmuşken yeniden erken seçim tartışmalarının başlamasını biz doğru bulmuyoruz. Türkiye erken seçim tartışmalarından çıkmıştır. Türkiye şu anda önüne bakmaktadır. Türkiye’nin birinci önceliği yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Cumhurbaşkanımızın yemin etmesi ile birlikte devreye girmesidir. Ve ondan sonraki süreçte de Türkiye hızla yoluna devam edecektir. Türkiye’yi yeniden bir erken seçim tartışmalarının olduğu atmosfere sokmak istiyor anladığım kadarıyla birileri. Bizim bazı arkadaşlarımızın da açıklamaları sanki erken seçime destekmiş gibi sunuluyor. Bizim gündemimizde herhangi bir şekilde erken seçim bulunmamakta. Türkiye daha yeni bir erken seçimden çıktı. Türkiye önüne bakıyor. Türkiye’nin önünde çok ciddi gündemler var. Bu gündemleri konuşacağız. Türkiye’nin önüne yeniden bir erken seçim tartışmasının getirilmesini doğru bulmuyoruz. Bizim de gündemimizde bir erken seçim tartışması söz konusu değil.”

-“Birilerinin Basın Mensuplarını Tehdit Etmesine Ak Parti Rıza Göstermez”-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün Twitter’dan yaptığı açıklamalarının anımsatılması üzerine Ünal, bu ifadelerin Bahçeli’nin kendi düşünceleri olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Bahçeli siyasi nezaketiyle hiçbir zaman şu konu şöyle olmalıdır, bu konu böyle olmalıdır diye bir siyasi tavır içerisine girmedi. Sayın Bahçeli siyasi pozisyonunu, bakış açısını kamuoyuyla paylaşıyor. Alaattin Çakıcı konusunda biz de şunu söyledik, öncelikli olarak basına dönük tehditlerin kabul edilemez olduğunu, bu ifadelerin Alaattin Çakıcı’ya ait olup olmadığı konusunun da araştırılması gerektiğini, avukatı aracılığıyla açıklandığının ifade edildiği bazı basın mensuplarına dönük tehditlerin araştırılması gerektiğini, böyle bir şey varsa da yargının üzerine düşeceğini daha önce ifade ettik. Dolayısıyla biz ifade özgürlüğü konusunda son derece hassas olduğumuzu ifade ediyoruz ama basın-ifade özgürlüğünün de şiddete, teröre, bir terör örgütünün desteklenmesine ve terör seviciliğe kapı açamayacağını da ifade ediyoruz. Çünkü ifade özgürlüğü bireysel, vicdani bir haktır. Basın-ifade özgürlüğü demokrasinin güvenliğini tehdit edecek, kamu düzenini tehdit edecek, şiddeti teşvik edecek, terörü ve terör örgütlerini destekleyecek şekilde dünyanın hiçbir yerinde kullanılamaz. Biz buna izin vermeyiz. Ama öbür taraftan da basına, basın özgürlüğüne dönük birilerinin açıktan basın mensuplarını, kurumları tehdit etmesine 16 yıldan beri Türkiye’de özgürlüklerin mücadelesini veren AK Parti hiçbir şekilde rıza göstermez. Çünkü AK Parti’nin doğum sebebi yasakların kalkması, özgürlüklerin artmasıdır.”

-“Bir İstişare Yapacağız”-

AK Parti Sözcüsü Ünal, Meclis Başkanı seçimi hakkında, “Her siyasi parti kendi grubundan aday gösterecektir biz de çalışmalarımızı yapıyoruz. Yemin töreninden sonra biz bir parti grubumuzu toplayacağız. Bu konuda bir istişare yapacağız, o istişare doğrultusunda kamuoyuyla bunu paylaşacağız” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Ünal ile kayıtlarını yaptıran AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri TBMM’ye stant kurdurarak, Kahramanmaraş dondurması ikram etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.