Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana meb KPSS Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko TOGG Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin CHP Sözcüsü Öztrak CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer Uzaktan Eğitim AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz

Ünal: Siyasi Tercihi Nedeniyle Bir İnsanın Vahşice Katledilmesine HDP Ya Da CHP’den Bir Tepki Geldi Mi?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “PKK terör örgütünün bölgede HDP oy kaybettiği için gözdağı vermek adına Ağrı’da işlediği bu vahşi cinayeti, bana söyler misiniz, siyasi tercihinden dolayı bir insanın vahşice katledilmesinden dolayı HDP ya da CHP’den bir tepki geldi mi?” dedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ünal, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nın seçim değerlendirmeleri çerçevesinde MKYK’ da gerekli istişareleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Teşkilat Başkanlığı tarafından AK Parti 6’ncı Olağan Büyük Kongreye ilişkin sunum yapıldığını dile getiren Ünal, “18 Ağustos Cumartesi günü kongremizin gerçekleştirilmesi kararı alındı” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN 1877’DEN BUGÜNE KADAR DEVAM EDEN SEÇİM TECRÜBESİ VAR”

Türkiye’de siyasetin getirdiği rekabetin sonucu olarak siyasi gerilimler yaşanabileceğini ancak seçim günü ve gecesinde bu gerilimlerin devam ettiğini söyleyen AK Parti Sözcüsü Ünal, “Bizim ısrarla altını çizdiğimiz demokratik siyaset vurgusu, siyaset kurumunun asli sorun çözücü olduğu vurgusu . Bunlar Türkiye’nin sağlıklı bir şeklide seçimi gerçekleştirmesi ve bizim 1877’den bugüne kadar devam eden Türkiye’nin seçim deneyimi, tecrübesi var” diye konuştu.

“SİYASİ TERCİHİ NEDENİYE BİR İNSANIN VAHŞİCE KATLEDİLMESİNE HDP YA DA CHP’DEN BİR TEPKİ GELDİ Mİ?”

Seçim meşruiyetinin tartışmaya açılması, terör örgütünün muzahir yapılarının yaptığı siyaset biçimine kadar bütün konuların MKYK toplantısında konuşulduğunu kaydeden Ünal’ın açıklaması şu cümlelerle devam etti:

“Seçimden sonra bir olay oldu arkadaşlar. Bunun altını çizerek söylüyorum. Ağrı’da bir bakkal AK Parti’ye oy verdiği için bölücü terör örgütü tarafından elektrik direğine asılarak vahşice infaz edildi. Biz Sakarya’da bir köpeğe işkence edildiği için Türkiye’yi ayağa kaldırdık. Vicdanımıza dokundu, içimizi kanattı. Bu vahşete dönük tüm Türkiye ayağa kalktı ve tepki verdi. Ama PKK terör örgütünün bölgede HDP oy kaybettiği için gözdağı vermek adına Ağrı’da işlediği bu vahşi cinayeti, bana söyler misiniz, siyasi tercihinden dolayı bir insanın vahşice katledilmesinden dolayı HDP ya da CHP’den bir tepki geldi mi? Bu vahşi katliamın kim tarafından işlendiği biliniyor. Bölgede demokratik siyasetin işlerliğini fırsat tanımayan, imkan vermeyen, baskı ve infazlarla bölgede terör estiren ve bunun siyasi uzantısı olan HDP’nin neler yaptığını, terör seviciliğini hangi noktaya getirdiğini biliyoruz. Bunun yanına CHP’nin de eklemlenmesini kabul edemiyoruz. Bu son olay karşısında CHP’nin tavrını ve bu tutumunu CHP’ye oy veren vatandaşlarımızda kabul etmiyorlar.”

“OHAL KONUSUNDA CUMHURBAŞKANIMIZ  POZİSYONUMUZU AÇIKLADI”

OHAL’in devam edip etmeyeceğine ilişkin sorulan soruya Ünal, “OHAL ile ilgili pozisyonumuzu Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Dolayısıyla o konudaki pozisyonumuzla ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değil”  ifadeleriyle cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne zaman yemin edeceğine ilişkin sorulan soruya AK Parti Sözcüsü Ünal, Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin seçim sonuçlarının açıklaması ve Resmi Gazete’de yayımlanması sonrası planlanacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.