Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gürer bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Afrin Halka arz ataşehir belediyesi bugünün gündem özeti atama

Vekile Devamsızlık Cetveli

TBMM, 1 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 14.00'te toplanacak. Meclis’e devam etmeyen vekiller için müeyyide uygulanacak. Milletvekillerine Genel Kurul veya komisyon çalışmalarına katılmadığı günleri gösterir devamsızlık cetveli gönderilecek. Meclis’e devam etmeyen milletvekilinin yolluklarının üç aylığı kesilecek.

25 Temmuz 2018 Çarşamba günü tatile giren Meclis, 1 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 14.00'te açılacak. Yeni yasama yılında Meclis’in gündeminde İçtüzük, idam, yerel seçimler, ekonomi olacak.

Devamsızlık Cetveli

Genel Kurul’da veya komisyonlarda yapılan yoklama veya açık oylamalarda özürsüz veya izinsiz olarak bulunmayan milletvekili o birleşimde yok sayılacak.

Başkan yazıyla başvuran bir milletvekiline 10 günü aşmamak üzere izin verebilecek. Daha uzun süreli izinler için, Başkanlık Divanının sunuşlar arasında yer alacak teklifi üzerine, Genel Kurul, görüşmesiz ve işaretle oylama suretiyle karar verecek.

Başkanlık Divanı milletvekillerinin Genel Kurul veya komisyon çalışmalarına katılmadığı günleri gösterir bir cetvel düzenleyerek bu cetvelin ilgili üyelere ait kısımlarını özel surette kendilerine gönderecek.

Cetvele itirazı olan milletvekili aldığından başlayarak yedi gün içinde yazı ile itiraz edebilecek. Başkanlık Divanı itirazı inceleyecek; gerekiyorsa ilgili üyeden bilgi ve belge isteyecek, bundan sonra varacağı sonuca göre devamsızlık cetveli yayımlayacak. Devamsızlık cetveli bir yasama yılı içinde en az üç defa yayımlanacak.

Ödenek Ve Yolluklar

Bir yasama yılı içinde izinsiz veya özürsüz olarak toplam 45 birleşimden fazla yok sayılan milletvekilinin yolluklarının üç aylığı kesilecek.

Bir yasama yılı içinde aralıksız olarak iki ay veya daha fazla izin almış olan milletvekillerine ödenek ve yolluklarının verilebilmesi, Genel Kurul'un kararına bağlı olacak.

Milletvekiline kınama ve geçici olarak Meclis’ten çıkarma cezaları Başkan'ın teklifi üzerine Genel Kurulca görüşmesiz, işaret oyu ile kararlaştırılacak. Kınama cezasına çarptırılan milletvekilinin bir aylık ödenek ve yolluğunun üçte biri, Meclis’ten geçici olarak çıkarma cezasına çarptırılan milletvekilinin bir aylık ödenek ve yolluğunun üçte ikisi kesilecek.

Anahtar Kelimeler:
Tbmm
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.