Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat merkez bankası çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Akşener Gürer

Vize Görüşmeleri Bu Hafta Başlıyor

Türkiye bu hafta yine Avrupa Parlamentosu’nun (AP) gündeminde. Geçen hafta ağır eleştiriler içeren Türkiye Raporu’nun kabul edildiği AP’de bu hafta Türkiye’ye yönelik vize serbestisi konusu masaya yatırılacak.

AP’den verilen bilgiye göre, AP Sivil Özgürlükler Komisyonu, Perşembe günü yapacağı toplantıda Türk vatandaşlarının vize serbestisinden yararlanabilmeleri  için belirlenen kriterlerin ne kadarının yerine getirlidiğini konuşacak.

Bu çerçevede Komisyon, Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’nin vize serbestisi kriterlerini yerine getirmede sağladığı ilerlemeyi irdeleyen raporunu görüşecek.

Schengen antlaşmasına taraf AB ülkelerine seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının vizeden muaf tutulması yönündeki önerinin Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi tarafından onaylanması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Mülteci krizine ilişkin olarak AB ile Türkiye arasında imzalanan anlaşma kapsamında Türk vatandaşları için vize muafiyeti öngörülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.