Öne Çıkanlar obezite Anadolu Sağlık Merkezi diyabet hipertansiyon Drew Thomas Dramaturg Elif Solak Tokatlı Muratbey duman konseri ne zamana ertelendi Duman Konseri Hava Muhalefeti Sebebiyle Ertelendi şanlıurfa TURİST Ticaret Bakanı Ömer Bolat

Yalçın: MHP Ülkücülere Tuzak Kurmaz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, seçimli kurultay çağrısının tuzak olduğu iddialarına ilişkin, “Bu tür iddia ve suçlamalar, MHP'nin adını ve yıllarca mücadelesini verdiği kutlu davanın ismetini kirletmek anlamına gelir. Ayrıca bilinmelidir ki MHP Ülkücülere ve partimizin değerli delegelerine asla tuzak kurmaz. MHP’nin 19 yıllık Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin kamuoyuna deklare ettiği 10 Temmuz seçimli kurultayını tuzak olarak gösterme cehalet, seviyesizlik ve ölçüsüzlüğüdür” ifadelerini kullandı.

MHP’li Yalçın, seçimli kurultay çağrısının tuzak olduğu İddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.  Yalçın, MHP’nin Yargıtay'ın vereceği karara uyulacağına dair açıklamalar doğrultusunda gerekli adımları attığını belirterek, “Buna rağmen 10 Temmuz tarihinde yapılması öngörülen seçimli kurultayın, bir tuzak olduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştır. Bir türlü tatmin olmayan ve amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğu anlaşılan malum ‘olağanüstü kurultaycılar kumpanyası’ tarafından ortaya atılan edep, haya ve terbiyeden yoksun bu iddia, MHP Genel Merkezinin meşruiyetini gölgelemeye yönelik bir manipülasyondur” açıklamasında bulundu.

-“CEHALET, SEVİYESİZLİK VE ÖLÇÜSÜZLÜĞÜDÜR”-

Siyasi hayatı boyunca MHP’den ne kamuoyunu ne de kendi camiasını aldatmaya dönük herhangi bir açıklama yapılmadığını aktaran Yalçın, “MHP daima doğruluk, güven ve hakkaniyetin timsali olmakla kalmamış; kurumsal kimliği hem milliyetçi-Ülkücü Hareketin hem de toplumsal bütünlüğümüzün garantisi olmuştur. Bu tür iddia ve suçlamalar, MHP'nin adını ve yıllarca mücadelesini verdiği kutlu davanın ismetini kirletmek anlamına gelir. Ayrıca bilinmelidir ki MHP Ülkücülere ve partimizin değerli delegelerine asla tuzak kurmaz. Camiamıza ve hareketimize kurulan asıl tuzak, MHP’nin 19 yıllık Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin kamuoyuna deklare ettiği 10 Temmuz seçimli kurultayını tuzak olarak gösterme cehalet, seviyesizlik ve ölçüsüzlüğüdür” ifadelerini kullandı.

-“YARGITAY KARARININ AÇIKLANMA ZAMANI MANİDAR”-

Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 24 Mayıs’taki grup toplantısında AK Parti’ye partili cumhurbaşkanı ve başkanlık sistemi konusunda destek vermeyeceğini açıklamasının hemen ardından Yargıtay kararının açıklanmasının tesadüf olmadığını savundu. Bu durumu manidar olarak nitelendiren yalçın kurultay sürecinde bahçelinin AK Parti tarafından desteklendiği iddialarının “asılsız” olduğunun mahkeme kararıyla ortaya çıktığını belitti.

-“KURULTAY HAZIRLIKLARI KURUMSAL BİR KİMLİK GEREKTİRMEKTEDİR”-

Bahçeli’nin seçimli olağanüstü kurultay kararının “turnusol” işlevi gördüğünü, MHP'de kaos yaratmaya çalışanların “iyot” gibi açığa çıktığını savunan Yalçın açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Hukuki süreç devam ediyor. Seçimli kurultayı da Kayyım Heyeti yapacak demek genel merkezi yok saymaktır. MHP’de siyaset yapmanın yolunu, mahkeme ile kayyum heyeti çizmez. Milliyetçi-Ülkücü Hareketin mukadderatını ilgilendiren bir süreçte MHP’siz herhangi bir kurultayın da meşruiyeti olmaz. Ayrıca kurultay hazırlıkları ve gündeminin belirlenmesi kolay iş değildir, bütün bu faaliyetler, kurumsal bir kimliğin varlığını gerektirmektedir. Şundan herkes emin olmalıdır: MHP’nin seçimli olağanüstü kurultayı; olgun bir havada, kardeşlik ve dayanışma içerisinde, Ülküdaşlık hukukuna riayet edilerek gerçekleştirecektir. MHP, 10 Temmuz’da yapılacak olan seçimli olağanüstü kurultaydan güçlenmiş ve bütünleşmiş hâlde çıkacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.