Öne Çıkanlar galatasaray Kuşadası Belediyesi Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 konser

Yargıda Yeni Reform Paketi Yolda

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, önümüzdeki süreçte yargıya olan güveni ve yargının etkinliğini, hızını daha da artıracak reform paketini kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı.

Meclis Genel Kurulu’nda dün akşam bakanlığının bütçesi üzerinde konuşan Adalet Bakanı Gül, önümüzdeki süreçte yeni bir reform paketini kamuoyuyla paylaşacaklarını belirterek, “Bu reform paketinde toplumun gündemine giren birçok konuyu da düzenleme imkanı bulmuş olacağız. Böylece hem vatandaşlarımıza daha hızlı adalete erişim yollarını açmış olacağız hem de yargının iş yükünün azaltılması ve hızlandırılması için önemli yeniliklere imza atacağız” dedi.

“KÜÇÜK ALACAKLARDA VATANDAŞIN YOLU İCRA DAİRESİNE DÜŞMEYECEK”

Bu çerçevede, hukuki himaye sigortasının geliştirilmesinin sağlayanacağını, elektronik tebligatın yaygınlaştıralacağını kaydeden Gül, şöyle devam etti:

“Küçük alacaklarda vatandaşımızın yolunu icra dairesine düşürmeden, onu icralık yapmadan borcun hızlı ve masrafsız bir şekilde tahsili için yeni bir takip usulü oluşturacağız. Bunu yaparken borçlu ile alacaklı arasındaki hassas dengeyi de muhafaza edeceğiz, hem borçlu hem de alacaklının yararını esas alacağız.

Yine, bilişim entegrasyonunu, tüm kamu kurumlarıyla entegrasyonu sağlayarak yargıda hantal işleyen birtakım uygulamalara da son vermiş olacağız.

BOŞANMIŞ EŞLER

Boşanmış eşler arasında kangrene dönüşen bir soruna da neşter vuracağız. En başta çocuğun yararını gözeterek çocuk teslimini daha insani bir hâle getirecek düzenlemeyi gerçekleştireceğiz.

YAŞAM TARZI VURGUSU

Keza, örgütlü suçlarla, toplumun, milletimizin huzurunu bozan kabahat ve suçlarla daha etkin bir mücadele edeceğiz. Yaşam tarzına müdahale anlamında suç teşkil eden birtakım fiilleri tekrar gözden geçirerek bu hususta hiçbir vatandaşımızın ötekileştirilmediği, yaşam tarzına müdahale edecek fiiller anlamında, bu husustaki düzenlemeleri de gözden geçireceğiz. Suç ve suçluyla mücadelede soruşturmaların daha hızlı ve etkin bir şekilde tamamlanması da yine bu dönemde önümüzdeki çalışma başlıkları arasında yer alan bir düzenlemedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.