Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sıla CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan gündem başlıkları hatay PUBG MOBILE chp niğde milletvekili ömer fethi gürer

Yeneroğlu: Linç Kampanyası İle Karşı Karşıyalar

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, “İslamcı terör başlığı altında Köln’de bir eylem düzenleniyor. Terörle uzaktan yakından alakası olmayan tüm yaşam gerçekleri teröre aykırı olan bir topluluğu bir dini cemaati bir bütün olarak sokağa davet edip sokağa gelmeyenler de adeta terörle ilgili en azından şüphe uyandırmaktadır teröre mesafe koymamaktadır şeklinde bir linç kampanyası ile karşı karşıyalar” dedi.

Yeneroğlu, Avrupa’daki Türk toplumunun siyasal katılımı ile ilgili Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin yayınladığı bir raporla ilgili Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Genel Başkanı Zafer Sırakaya, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Bülent Aydın, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin ve Yönetim Kurulu Üyesi Enes Seydanlıoğlu ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Yurt dışında 6 milyondan fazla yurttaşın yaşadığını ifade eden Yeneroğlu, şöyle dedi:

“Gurbetçi olarak tasavvur ediyoruz. Oysa gurbetçi kelimesinin aslında Türkiye’de Kemal Sunal’ın filmlerine de nasıl konu olduysa bugün Türkiye’de de aynen bu şekilde kabul edilmekte. Ve yurt dışındaki Türk toplumunun geldiği durum yaşam gerçekleri karşılaştıkları sorunlarla ilgili Türkiye’de kamuoyumuz medyamız yeterince ilgilenmemektedir.

Almanya’da son iki üç gündür gündemin en öncelikli teması olan Diyanet İşleri Başkanlığımıza orada yürütülen linç kampanyası.
‘İslamcı terör’ başlığı altında Köln’de bir eylem düzenleniyor. Bütün Müslümanlar sokağa davet ediyorlar. ‘Teröre karşı durduğunuzu,  teröre mesafe koyduğunuzu sokakta gösterin’ şeklinde bir baskının tüm gazetelerin, tüm kamuoyunun, tüm siyasetçilerin  katıldığı bir baskının neticesinde terörle uzaktan yakından alakası olmayan, tüm yaşam gerçekleri teröre aykırı olan bir topluluğu, bir dini cemaati bir bütün olarak sokağa davet edip sokağa gelmeyenler de adeta terörle ilgili en azından şüphe uyandırmaktadır, teröre mesafe koymamaktadır şeklinde bir linç kampanyası ile karşı karşıyalar.”

“Almanya’da Her Üç Kişiden Bir Tanesi Hollanda’da İse Her Dört Kişiden Bir Tanesi Ayrımcılığa Maruz Kaldığını İfade Ediyor”
 
Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin yayınladığı bir raporla ilgili Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Genel Başkanı Zafer Sırakaya da yaptıkları araştırmaya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Araştırmamızda katılanların çok büyük bir kesiminin yurt dışında Ak Parti’ye oy verdiğini görebilme imkanımız oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle 16 Nisan referandum çalışmalarında ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili fikirlerini sorduğumuz zaman Sayın Cumhurbaşkanımıza olan teveccühün AK Parti’nin kendisine olan teveccühten daha fazla olduğunu da görebilme imkanımız oldu.
Vatandaşlarımızın Avrupa’da yaşarken daha çok sol partilere yönelik bir tercihleri olduğunu görebilme imkanımız var. Aynı şekilde Türkiye ile ilgili tercihlerinde ise daha muhafazakar partileri tercih ettiklerini gördük.
 
Yaşamış oldukları ülkenin diliyle aynı zamanda Türkçe'yi de beraber kullanan insanların sayısının yüzde 50’ler düzeyinde olduğunu ifade etmek istiyorum.
Araştırmaya katılanların çoğu yaşamış olduğu ülkede ayrımcılığa maruz kaldığını ifade ediyor. Almanya’da her üç kişiden bir tanesi Hollanda’da ise her dört kişiden bir tanesi bu ayrımcılığa maruz kaldığını ifade ediyor.
Yaşamış olduğu sıkıntılara, yaşamış olduğu ayrımcılığa, İslamofobik saldırılara rağmen çoğunluğunun hibrit bir kültür ortamında büyüdüğü batıdaki vatandaşlarımız özellikle gelecek nesillerde Almanya’da Fransa’da ve Hollanda da yaşamaya devam etmek istediğini de ifade ediyor.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.