Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti kınama çin ihracat Türk Ekonomi Bankası tüpraş Prof. Dr. Nevzat Tarhan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel bugünün gündemi Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Yeni Anayasada O Madde Tekliften Çıkıyor

Anayasa değişikliği teklifinin bazı maddeleri AK Parti içerisinde tartışma çıkarınca, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya geliyor. Yıldırım, TBMM Genel Kurulu’nda yedek vekillikle ilgili maddenin düşmesine önlem olarak, Bahçeli’ye, “Bu maddeyi paketten çıkaralım” önerisini götürecek. Ayrıca seçilme yaşının 18’e düşürülmesine ilişkin maddenin de çıkarılması gündemde.
 
Madde Tekliften Çıkıyor
 
ANKA’nın edindiği bilgilere göre; anayasa değişikliği paketinde AK Parti içinde sıkıntı olan, yedek vekillikle ilgili madde paketten çıkıyor. Ancak, anayasa değişikliği teklifi MHP ile ortak hazırlandığı için Başbakan Yıldırım bu değişikliği bugün Bahçeli ile yapacağı görüşmede dile getirecek. Bahçeli’nin de onay vermesi halinde madde tekliften çıkarılacak. Ayrıca, seçilme yaşını 18’e indiren değişikliğin de tekliften çıkabileceği görüşmede gündeme gelecek.
 
Beş Maddede Değişiklik Teklifi
 
Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım anayasa değişikliği paketinde bulunan 5 madde ile ilgili yapılacak değişiklikleri Bahçeli’ye iletecek.
 
Başbakan Binali Yıldırım Bahçeli’ye 5 maddede yapılacak değişiklikler ile ilgili görüş alış verişi yapacağı öğrenildi.
 
Pakette yar alan yedek vekillik ile seçilme yaşını 18’e düşüren maddelerin çıkarılması teklifini götürecek. Bahçeli de “evet” derse o maddeler paketten çıkarılacak. Milletvekili sayısını 550’den 600’e çıkaran değişiklik ile ilgili de bir değişiklik gündemde.
 
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) üye seçim yöntemi değiştiren madde de üyelerin yarısını Cumhurbaşkanı, diğer yarısını Meclis’in seçmesi öngörülüyor. Bu maddeye de gösterilen tepki dikkate alınarak maddenin yeniden revize edilmesi de görüşme sırasında gündeme gelecek. Değişecek bir diğer maddenin ise askeri mahkemeleri kaldıran düzenleme ile olacağı belirtildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.