Öne Çıkanlar galatasaray Kuşadası Belediyesi bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 konser

Yeni Sistemin Yeni Kabine Üyeleri Yemin Etti: Meclis’te İzdiham Yaşandı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 4 Meclis üyesi olmak üzere toplam 17 yeni atanan kabine üyeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin etti. Aşırı kalabalıktan zaman zaman Genel Kurul locaları ve kulislerde izdiham yaşandı. İktidar milletvekilleri ise yeni bakanlarla tanışmak için adeta birbirleri ile yarıştı.

TBMM Genel Kurulu, geçici Melis Başkanı Durmuş Yılmaz başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin atanan bakanlarının yemin töreni için toplandı.

Meclis üyesi olmayanların Genel  Kurula girişi Meclis'in muhalefet kulisinden yapılıyor. Bazı bakanlar bu kuralı bilmedikleri için iktidar kulisine yöneldiler daha sonra muhalefet kulisinde beklediler.  

4’ü Meclis Üyesi olmak üzere toplam 17 bakan Meclis’e yemin etmek üzere geldi. İlk gelen bakan ise Milli Eğitim Bakanlığına atanan Ziya Selçuk oldu. Rahat tavırları ile gözlenen Ziya Selçuk, Meclis kulisinde basın mensupları ile sohbet etti. Sorulan sorulara ise “daha sonra” diyerek geri çevirdi. Gözler ise en çok Milli Savunma Bakanı olarak atanan Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanı’nın tek yardımcısı olarak atanan Fuat  Oktay’ı aradı. Akar ve Oktay  direk muhalefet kulisine geçerek gelen diğer bakanlarla bir süre sohbet ettiler.

TEBRİK VE TANIŞMAK İÇİN YARIŞTILAR

AK Partili milletvekilleri, yeni bakanlarla tanışmak ve tebrik için adeta birbirleri ile yarıştı. Milletvekilleri kendilerini bakanlara tek tek tanıttılar. Bakan yakınları da yemin törenini izlemek üzere Meclis’e geldiler. Meclis kulislerinde ve localarda aşırı kalabalıktan izdiham yaşandı. Bakanların giriş ve çıkışlarında aşırı izdiham nedeni ile kulis girişlerine asılan tablolar yıkıldı. Bakanlara yeni atanan koruma ekipleri de zaman zaman hangi bakana eşlik edecekleri konusunda tereddüt yaşadılar.

Bakanlar yemin ettikten sonra da uzun süre Genel  Kurul Salonu’nda milletvekillerinin tebriklerini kabul ettiler. Bakanlar Meclis’ten ayrılırken, fotoğraf çektirmek isteyenlere ya da tebrik için sıraya girenlere, devir-teslim törenlerini hatırlatarak çıkmak zorunda olduklarını söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.