"Yeni Zigana Tüneli Bölgemizin Her Alandaki Kalkınmasının Sembollerinden Biri Olacaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zigana Tüneli Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Zigana Dağı’nı geçilmez olmaktan çıkartan bu tünel, bölgemizin her alandaki kalkınmasının sembollerinden biri olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen Yeni Zigana Tüneli Açılış Töreni’ne katıldı.

Programda yaptığı konuşmada, her fırsatta Trabzon’a geldiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü biz, hem geçmişimizle hem kalbimizle kendimizi bu şehrin evladı olarak görüyoruz. Ama bu şehri de bu ülkeyi de sevmek öyle lafla olmaz. Hele hele boş vaatlerle, yalanla dolanla, devleti küresel şer odaklarının kuyruğuna bağlama taahhüdüyle sevmek asla olmaz. Sevmek hizmetle olur” diye konuştu.

“BUGÜNKÜ AÇILIŞLA ŞEHRİMİZİ, YATIRIM TUTARI 27 MİLYAR LİRAYI BULAN 111 ESERE KAVUŞTURUYORUZ”

Bugün hem vatandaşlarla hasret gidermeye hem de aralarında Zigana Tüneli’nin de olduğu eser ve hizmetlerin resmî açılışını yapmaya geldiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece bugünkü açılışla şehrimizi, yatırım tutarı 27 milyar lirayı bulan 111 esere kavuşturuyoruz. Zigana Tüneli, dünyanın 3’üncü, Avrupa’nın ve ülkemizin en uzun çift tüplü karayolu tüneli olarak inşa edildi. Trabzon’la Gümüşhane arasındaki bu tünelle Karadeniz’i Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya, oradan İran ve Orta Doğu’ya, yani Tarihî İpekyolu’na bağlıyoruz. Bu tünelin tasarımı, projesi, inşası tamamen kendi mühendislerimize aittir. Zigana Dağı’nı geçilmez olmaktan çıkartan bu tünel, bölgemizin her alandaki kalkınmasının sembollerinden biri olacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.