Yeniden Refah Partisi, "Twitter Adalet Bakanlığı Kurulsun!"

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi ve Genel Merkez Medya ve İletişim Kurulu Başkanı Muhammed Fatih Müjdeci, vatandaşların sosyal medya vasıtasıyla gündeme taşıdığı "Elmalı Davası" ile alakalı açıklamalarda bulundu. Muhammed Fatih Müjdeci, "Adaleti Twitter Adalet Bakanlığı değil, yetkili organlar sağlasın. Unutmayın; kısasta hayat vardır, istismarın affı olmaz! Zalime merhamet, mazluma ihanettir!" dedi. 

Başkan Müjdeci açıklamasında; "Türkiye’de son bir sene içerisinde sayısız cinayet, taciz, tecavüz ve istismar vakaları yaşanmıştır. Ülkemizde bu tür yüz kızartıcı ağır suçlara maalesef caydırıcı cezalar verilmemektedir. Son dönemlerde adalete giderek azalan güven, “Elmalı Davası Skandalı”yla yeniden sarsıldı. Hükümetin her yıl adalette reform adıyla çıkarmış olduğu reform paketlerinin içinin boş olduğu; bu paketlerdeki süslenmiş cümlelerinin sadece laf-ı güzaf olduğu ortaya çıktı.

 

Eğitimin şuurlu ve ahlaklı bir şekilde verilmemesinden dolayı maalesef gayri ahlaki olaylar artmakta ve yaşanmaktadır. Hükümet ve mecliste gurubu bulunan tüm siyasi partilerin kamuoyunun birleştiği toplumsal bir olayda dahi bir araya gelememesi sorunun aslında ne kadar derin olduğunu göstermektedir. Aziz milletimizin; sorunların çözülmesi ve adaleti sağlayacak yasaların çıkartılması için meclise gönderdiği milletvekilleri, çocuk istismarında dahi gerekli olan adımı atamamıştır. Muhalefet ve hükümetin kutuplaştırıcı siyaset ve oy kaygısı yerine milletimizin kanayan yaralarına derman olmasını bekliyoruz.

 

Adaletin, “Adalet Sarayları” inşa ederek olmayacağı gün gibi aşikardır. “Adalet Sarayları”nın içerisinde tesis edilemeyen adaletin, bizzat milletin eliyle Twitter üzerinden aranarak tecelli ettirilmesi büyük bir utanç olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaşanan bu olayda Twitter üzerinden 1,5 milyon tweet atılarak oluşturulan kamuoyu; Elmalı Davası adıyla Türkiye’nin gündemine oturmuştur. Milletimiz, hükümetin ve muhalefetin görmezden geldiği bu acı olaya karşı seslerini sadece sosyal medya üzerinden duyurabilmektedir.

 

Kadınları ve çocukları korumak için atılacak en önemli adım siyasetçilerimize düşmektedir. Kamuoyunun vicdanını yaralayan olaylar karşısında fikir ayrılıklarınızı artık bir kenara bırakın ve gerekli adımları atın.

 

Adaleti Twitter Adalet Bakanlığı değil, yetkili organlar sağlasın. Unutmayın; kısasta hayat vardır, istismarın affı olmaz! Zalime merhamet, mazluma ihanettir!" ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.