Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak akbank vodafone suriye ato google gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Yıldırım Memleketinden Oy İstedi

Başbakan Yıldırım, referandum programı çerçevesinde memleketi Erzincan’da konuştu. Anayasa değişikliği teklifini anlatan Yıldırım, CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Terör örgütlerinin anayasa değişikliği teklifine hayır dediklerini bir kez daha dile getiren Yıldırım, CHP’nin tek başına seçilmiş hükümetlerin önüne engel koyduğunu anlatırken,  Aydın Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan hükümetlerini örnek göstererek eleştirdi.

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan’da yapılacak referandum programı çerçevesinde memleketi Erzincan’da halka hitap etti. Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa değişikliği teklifini anlatan Başbakan Yıldırım, başbakanlığın kaldırılacağını, vatana hizmetin makamla olmayacağını söyledi. Vatan aşkı olanın, toprağı sürerek de hizmet edebileceğini kaydeden Yıldırım, memleketi Erzincanlıların, “Biz başbakan çıkardık, başbakan kalkıyor” sözlerine, “Nereden görev verilirse orada görev yaparız. Biz Türkiye sevdalısıyız” sözleri ile yanıt verdi.

Başbakan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Siz ne derseniz onu yaparız. Biz konuşmuyoruz, eserler konuşuyor. Onlar Gezi olayları ile ülkeyi karıştırmaya çalıştılar biz eser ürettik. Onlar hep 'hayır' dedi, biz 'evet' dedik. Bugün de 'hayır' diyorlar. Onlar 15 Temmuz'da ülkeyi işgale çalışırlar, biz hem onları püskürtür hem ülkemize hizmet ederiz. Biz ne yaptıysak, ‘hayır yapamazsınız’  dediler. Yollar, köprüler…yaptık hayır dediler ama bitince de kimseye fırsat vermediler ilk önce onlar geçtiler.  17 -25 Aralık'ta yargı darbesi yapmaya çalıştılar biz iş ürettik. Onlar terör üretir, biz hem onlarla mücadele ederiz hem de ülkemize hizmet ederiz. Bizim yaptıklarımızın hiçbirine inanmadılar. Hayal dahi edemediler. ‘Yapamazsınız çıkıp Taksim'de anıracağız’ dediler. Yaptık. İstanbul, Ankara, Konya hızlı trenlerini yaptık. Sırada Bursa var, Sivas var, Can Erzincan var. Daha sonra Adana, Mersin ve diğer şehirler. İnşallah  yüksek hızlı treni buraya getiriyoruz. 500 bin konut dedik.  ‘Hayır’  dediler. Biz ‘evet’ yaparız dedik. Onu da aştık 750 bin konut yaptık. Asırlık rüya projeleri gerçekleştirdik. Marmaray, Avrasya tüneli hepsini yaptık. 3. Havalimanını seneye bu vakit açıyoruz. Kazanımlarımızı kalıcı hale getirerek Türkiye için daha fazla kalkınmanın, daha fazla eser üretmenin önünü açacağız. Bir Türkiye'yi 3 Türkiye yaptık. Bütün bunları hayır  diyenlere rağmen, takoz koyanlara rağmen yaptık. “

-16 NİSAN’DA ESERLERİMİZE YENİ BİR ESER EKLEYECEĞİZ-

Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa değişikliği teklifini, “Eser” olarak anlatan Başbakan Yıldırım, hayırcıların seçimle gelmiş hiçbir hükümeti çalıştırmadıklarını, önlerine hep engeller çıkardıklarını öne sürdü.  Yıldırım anayasa değişikliği teklifine oy isterken,  Aydın Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan’ı andı. Onların icraatlarından bahsetti.

Yıldırım, şöyle devam etti:

“16 Nisan'da bütün engelleri ortadan kaldırmaya hazır mısınız? 16 Nisan da bu büyük eserimize bir yenisin eklemeye hazır mısınız? En büyük eresimizi sizlerle birlikte geleceğimiz için gençlerimiz için inşa etmeye var mısınız?  Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini daha fazla Türkiye’ye hizmet etmek için getiriyoruz.  Türkiye’yi üç kat büyüttük. Bütün bunları hayır diyenlere rağmen, takoz koyanlara, taş koyanlara rağmen yaptık. Şimdi; 16 Nisan da bütün engelleri ortadan kaldırmaya hazır mısınız, bütün bu engelleri yoldan sizler çekeceksiniz. 16 Nisan da yükselişin dirilişin kapılarını siz açacaksınız. Menderes’i millet seçti iş başına getirdi. Menderes ve arkadaşları bu ülke için çok eserler ortaya koydu. CHP o zaman da böyleydi. ‘Yapamazsınız’ dedi.  Ne yaptılar, darbe yaptılar sonra da canına kast ettiler.  Turgut Özal’ı da engellemeye çalıştılar. Necmettin Erbakan’ı da engellemeye çalıştılar. Tanklarla balans ayarı vermeye çalıştılar. Seçilmiş hiçbir hükümeti rahat bırakmadılar gücünü paylaşmaya çalıştılar.”

-ÇEKİLİN MİLLETİN ÖNÜNDEN-

CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu meydanlarda şikayet eden Başbakan Yıldırım, “Çekilin artık milletin önünden” diye seslendi. Cumhurbaşkanlığı sistemini “tek adam rejimi” diye eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu’na Başbakan şöyle seslendi:

“Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki, ‘tek adam ülkeyi yönetecek’ be adam sen istiyorsun diye iki tane cumhurbaşkanı  mı seçeceğiz.  Bunlar bugünler de  HDP  ile sıkı fıkılar  ya eş başkanlığa kafayı takmışlar. Evet  tek adam olacak patronu da millet olacak.  bu ülkede tek adam yönetiminden  bahsediliyorsa CHP  kendine baksın.  7 seçim kaybetti hala tek adam.  Sayın  Kılıçdaroğlu aynaya baksın evlere şenlik.  Bunların neresinden baksan dökülüyorlar. 10 cümle söylüyorsa 9’u yalan.”

-600 VEKİL ELEŞTİRİSİ-

Başbakan 600 vekil eleştirisi getiren Kılıçdaroğlu’na dünya ülkelerinde ki vekil sayısı iye yanıt verdi:

“Sayın Kılıçdaroğlu, ‘600 vekile ne lüzum var’  diyor.  niye maaş alacaklarmış kendi milletvekillerinin 2 trilyonluk iletişim faturalarını unuttular galiba.  O fatura  135 vekilin bir yıllık maaş demek. Nüfus arttığı için milletvekili sayısını artırdık. Geçmişte de Atatürk döneminde de 20 bin kişiye bir milletvekili düşüyordu. Şimdi 145 bin kişiye bir milletvekili düşüyor. 600 vekilden niye rahatsız oluyorsun. Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında değil. 1995'te DYP-ANAP-CHP anayasa teklifi hazırlıyorlar. Milletvekili sayısı 600 olsun diyorlar. Gerekçeleri de nüfus artışı. Be adam nüfus 59 milyondan şimdi 80 milyona gelmedi mi? Bunlar tutarsız. Anayasa değişikliğiyle Türkiye'de güçlü hükümet dönemini başlatıyoruz. Seçim bitince hükümet belli oluyor. Güvenoyu alıyor ve 5 yıl kesintisiz hizmet ediyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.