Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer çin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi

Yıldırım: Taşeron Olarak Çalışanların Kadroya Alınması Çalışmaları Son Şeklini Aldı

Başbakan Binali Yıldırım, “Taşeron olarak çalışanların kamuda kadroya alınması, daha doğrusu sürekli çalışan hale getirilmesi yönünde Çalışma, Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Maliye Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız, diğer ilgili Bakanlıklarımızın yaptıkları çalışmalar tamamlandı ve bu konudaki düzenleme son şeklini aldı” dedi.

Başbakan Yıldırım, Güney Kore seyahati öncesinde Esenboğa Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Taşerondaki istihdam düzenlenmesine yönelik soru üzerine Yıldırım, “Taşeron olarak çalışanların kamuda kadroya alınması, daha doğrusu sürekli çalışan hale getirilmesi yönünde Çalışma, Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Maliye Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız, diğer ilgili Bakanlıklarımızın yaptıkları çalışmalar tamamlandı ve bu konudaki düzenleme son şeklini aldı. Esas itibariyle şu kadarını söyleyeyim, bu statüde çalışan yüz binleri ifade edeceğimiz kişilerin kamuda işçi statüsünde süresiz sözleşmeli olarak çalışmasını öngören düzenleme gerçekleşecek. 12 maddeden oluşuyor düzenleme. Detayları Çalışma, Sosyal Güvenlik Bakanımız bugün, yarın, bu hafta içerisinde ilgili taraflarla, kamuoyuyla paylaşmış olacak. Ayrıca muhtemelen yarınki Grup Toplantımızda da Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya değinebilir” şeklinde konuştu.

ENFLASYON KASIM AYINDA BEKLENENDEN YÜKSEM GELDİ

Açıklanan enflasyon oranlarında Kasım ayında beklentilerin üzerinde bir artış olmasına yönelik değerlendirmesi sorulan Yıldırım, Kasım ayındaki oranın beklenenden yüksek geldiğini söyledi. Yıldırım’ın konuşması şöyle devam etti:

“Genel olarak yılın ilk ikinci yarısından itibaren enflasyonda yukarıya doğru bir kıpırdanma var. Bunun geçici bir durum olduğunu düşünüyoruz ve Aralık ayındaki oranın bundan daha düşük olacağını öngörüyoruz. 2018’de fevkalade bir durum olmazsa bu oran daha da düşecek. İki tane temel sebep ön plana çıkıyor. Bir tanesi yüksek büyüme olduğu zaman enflasyonun biraz yukarı seviyede olması mümkün. Yani yüksek büyümeyi hedef aldığınız zaman enflasyon yukarı doğru hareketleniyor. Son birkaç ayda küresel finans piyasalarında yaşanan özellikle gelişmekte olan ülkeleri yakından ilgilendiren kur hareketleri ve buradaki dalgalanmalarda kısmen enflasyon oranına etki ediyor. Bütün bunları dikkate aldığımızda önümüzdeki sene hedefimiz enflasyonu olabildiğince, mümkünse tek haneli bir orana düşürmek yönünde olacaktır. Bu yönde de bazı önemli kararlar almış olacağız. Bunların çalışmaları da devam ediyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.