Öne Çıkanlar terörist abd rusya bugünün gündem başlıkları mardin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iha ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Deniz Özçelik

Yılmaz Ve Berova Bir Araya Geldi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile bir araya geldi.
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ve Milli Eğitim Ve Kültür Bakanı Berova, Tevfik İleri Toplantı Salonu’nda, eğitime ilişkin konuları görüşmek üzere bir araya geldi. Berova ve arkadaşlarına ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Yılmaz şunları kaydetti:
“İstiyoruz ki Türkiye, eğitim alanında hangi seviyeye geldiyse Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bir adım daha önde olsun. Biz Türkiye olarak mutlaka yenilikler gerçekleştiriyoruz, ama yapılan o yenilikler tekrar bir başka yenliği yapmamızı gerektiriyor. Dolayısıyla bu bitmeyen bir iştir. Bu bitmeyen işte KKTC Millî Eğitim ve Kültür Bakanı ile birlikte halklarımız için, eğitim alanında en iyi ürünü, en iyi hizmeti verme doğrultusunda büyük bir gayret gösteriyoruz. KKTC öğrencilerinin de en iyi şekilde eğitim almasını istiyoruz. Dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile anaokulundan yükseköğretime kadar eğitimin her alanında iş birliğine hazır olduğumuzu bütün çalışma arkadaşlarımızla birlikte ifade ediyoruz.”

Türkiye ile olan yakın işbirliklerinin uzun yıllar öncesine dayandığını işaret eden Bakan Berova da, “Kıbrıs'taki millî eğitim yasasında ifade edilmektedir ki, millî eğitimin temel unsurları Atatürk ilke ve inkılâpları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti eğitimiyle eş zamanlı yürütülmesi gerekmektedir. Türkiye'mizin gelişmesi ve buna bağlı olarak her alanda olduğu gibi millî eğitim alanında da yaptığı yenilikleri takip etmekteyiz. Ülkemizde buna bağlı olarak biz de kendi taleplerimiz doğrultusunda, sizlerin de destekleriyle eğitimde kalitenin arttırılması için çalışmalar yürütmekteyiz” değerlendirmesinde bulundu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.