Öne Çıkanlar meb adana cumhurbaşkanı erdoğan haberleri KPSS TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken ayhan barut bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kanyon gündem özeti gazi

Yüksekdağ: Profili Düşük Olacak Niye Kongre Yapıyorsunuz?

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “düşük profilli başbakan” tartışmalarına ilişkin, “Yeni başbakan seçmelerine, bunun için kongre yapmalarına bile gerek yok. Zaten ilan ediyorlar. Profili düşük olacak. Niye kongre yapıyorsunuz?” açıklamasında bulundu.

HDP'li Yüksekdağ, partisinin grup toplantısında konuştu. AK Parti’nin "Anaların göz yaşı son bulacak" hamasetiyle siyaset yaptığını ileri süren Yüksekdağ, “Hatta iktidarlarını bu hamasete, bu siyasete borçlular önemli oranda. Ama 13-14 yıl boyunca özellikle de son süreçte en fazla onların zulmü altında anneler göz yaşı döktü” dedi.

 

 

“ANNELER DAVUTOĞLU’NA HAKKINI HELAL ETMEYECEK”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakacağını açıklamasına ilişkin, “Davutoğlu bir süre önce bir saray müdahalesiyle görevinden alındı biliyorsunuz. Görevinden ayrılırken yine hamasi sözlerle yine bir AKP romantizmi söylemleriyle gezi annelerinden, Roboski annelerinden, Kobani’de evladını yitiren annelerden, barış annelerinden, Cizre’de, Sur’da, Silopi’de, Lice’de yaşamını yitiren onlarca çocuğun, kadının annelerinden helallik istemeye yüzü yoktu. Çünkü çok iyi biliyor ki evlatlarını bu şiddet sarmalında yitirmiş anneler Davutoğlu’na ve onun siyasi iktidarına hakkını helal etmedi, etmiyor, etmeyecek” dedi.  

 

 

EN KÜÇÜK MUHALEFET PARTİSİ ANAHTARINI SARAYA VERECEK”

“AKP saray iktidarını, onlara benzeyen muhalefet de tolare edebiliyor” diyen Yüksekdağ, muhalefeti “Birbirlerinin işini kolaylaştırdığını” ileri sürdü. Ana muhalefet partisi CHP’nin, “Anayasa’yı askıya alıyorsunuz ama biz yine de sizin bu dayatmanıza evet diyeceğiz” açıklamalarını da eleştiren Yüksekdağ, “Diğer en küçük muhalefet partisi de neredeyse partinin anahtarını saraya verecek. hukuki olarak da, siyasi olarak da her türlü iş birliğine hazırız sözünü zaten vermiş, buradan bir sonraki aşamada partinin anahtarını saraya teslim etmek kalacak. Onu da yapacaklar” diye konuştu.

 

 

"KONUŞMA VURURUM”

Yüksekdağ, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik Anayasa Komisyonu görüşmeleri sırasında cep telefonuyla görüntü kaydı yapan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ın, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ile yaşadığı tartışmaya ilişkin, “En son HDP’ye dönük Anayasa Komisyonu saldırısı düzenlendiğinde içlerindekini dışa vurdular. Söz ve zihniyet çok netti, ‘Konuşma vururum’. Onların zihniyetinin özeti budur. Onların kadına bakış açısının özeti budur işte. Onlara cevabımız çok net ve açık. Bizler konuştuk ve konuşacağız ama ant olsun ki eğer konuşmazsak vurun bizi” dedi.

 

 

“DAVUTOĞLU DİYOR Kİ 'NEYİ EKSİK YAPTIM' ”

“Bugün darbeyle devrilenler sürünür vaziyettedir” diyen Yüksekdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir ibret tablosudur. Halkın oyunu, seçimini paspas edip çiğneyip geçenler siyasi iradeyi tercihleri yerlerde süründürenler o tercihin sonuçlarını da o tercihin ortaya çıkardığı siyasi temsiliyetleri de yerlerde süründürüyor. Davutoğlu diyor ki, ‘neyi eksik yaptım’. Yaranmak için daha ne yapmadım ki? Bir kere bu yanlış bir soru. Bu saray iktidarına yaranmanın yolu yoktur. Saraya yaranılmaz, direnilir.”

Yüksekdağ, “Düşük profilli başbakan” tartışmalarına ilişkin, “Yeni başbakan seçmelerine, bunun için kongre yapmalarına bile gerek yok. Zaten ilan ediyorlar. Profili düşük olacak. Niye kongre yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.