Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla google suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer akbank vodafone ato CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem başlıkları

Yüksekdağ: Sur İçin Kurduğunuz Hayaller Kabusa Dönüşecek

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dokunulmazlık açıklamalarına ilişkin, “Savaşın tavan yaptığı, şiddetin tavan yaptığı ve seçilmiş meşru halk temsilcilerinin dokunulmazlıklarının tehdit edildiği aşamaya geldiler. Bu istasyon onların son istasyonudur” ifadelerini kullandı. 

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, partisinin grup toplantısında konuştu. Yüksekdağ, insanlık değerlerini bir hafriyatların, moloz yığınları altında değersizleştirmiş bir siyasi anlayışla karşı karşıya olduklarını savunarak, “Cenazeleri ailelerine vermeden hala abluka altında tutulmuş mahallelerde tutulmuş bir anlayışla yüzyüzeyiz ve bizden susmamızı bekliyorlar. Asla. Sizin gibi değersizleşmedik, değersizleşmeyeceğiz. Sizin bu değersizleşmenize karşı insanlık nöbetinin 24 saat nöbetini tutmamız gerekiyorsa tutacağız” diye konuştu.

-“KAMULAŞTIRMA DEĞİL, ASKERİLEŞTİRME KARARLARI”-

El koyma kararlarını kamulaştırma adı altında yapıldığını ileri süren Yüksekdağ, “El koyma kararları kamuya hiçbir şekilde hizmet etmiyor. Hizmet ettiği tek şey sarayın ve AK Parti iktidarının çıkarlarıdır. Kamulaştırma değil askerileştirme  siyaseti uygulanıyor. Her 200 metre başı Sur’a karakol dikmek için oradaki mala mülke el koyup, zenginliklere ve ranta oturmak için operasyon yürütüyorlar” dedi.

-“SUR İÇİN KURDUĞUNUZ HAYAL ÇOK YAKIN GELECEKTE KABUSUNUZA DÖNÜŞECEK”-

Yüksekdağ, “Bir ülkenin cumhurbaşkanı yatıp kalkıp kentleri yıkmanın hayalini kuruyor” dediği konuşmasında, “Biz 13 yıl boyunca çok net gördük ki onun kurduğu her hayal Türkiye halklarının kabusuna dönüştü. Ama şuna emin olsunlar. Sur için kurduğunuz hayal çok yakın gelecekte kabusunuza dönüşecek” ifadelerini kullandı.  

-“BÜTÜN BİR EL ÜLKEYE EL KOYMAK İÇİN YASA ÇIKARIYORLAR”-

Torba yasanın mecliste onaylanması halinde tüm Türkiye’nin tehlike altına gireceğini savunan Yüksekdağ, “Bu yasa mecliste onaylandığı durumda değil Sur’u akıllarına esen önlerine çıkan her yeri gasp edecekler, istedikleri gibi el koyacaklar ve vatandaşın en basit bir yargıya gitme hakkını bile ellerinden alacaklar. Bu gün Sur için çıkaracakları yasa yarın Ankara’nın herhangi bir mahallesi için, egenin herhangi bir köyü, Akdeniz’in herhangi bir mezrası için yaşama konulacak. Bütün bir el ülkeye el koymak için yasa çıkarıyorlar” diye konuştu.

-“KENDİ VATANDAŞLARINIZI YARATMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ”-

Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlıktan çıkarma açıklamalarına ilişkin şunları kaydetti:

“Sanki vatan kendi tapulu malı. Bizleri vatandaşlıktan çıkarmakla tehdit ediyorlar. Yine söylüyoruz. Allah bizi insanlıktan çıkarmaktan korusun. Siz insanlıktan çıkmışsınız. Bizleri vatandaşlıktan çıkarmakla tehdit etseniz bile bu tehdidin bizim gözümüzde beş paralık değeri yoktur. Ama planlarınızın farkındayız. Kendi vatandaşlarınızı yaratmaya çalışıyorsunuz. Bizleri size biat etmeyenleri vatandaşlıktan çıkarmakla tehdit ederek kendi vatandaşlarınızı yaratmaya çalışıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

-“OLAYIN ÖZÜNÜ UNUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR”-

“Siyasi polemikleri gerekçe göstererek yeniden tecavüzcüleri koruma kollama anlayışlarını ve suçun üstünü örtme hamlelerini karşımıza çıkardılar” diyen Yüksekdağ açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu sefer de kavga gürültü içerisinde yarattıkları gürültü patırtı içerisinde olayın özünü, yaşanan esas gerçeği unutturmaya çalışıyorlar. İktidar, cumhurbaşkanı ve ana muhalefet arasındaki çatışmalara, gerilimlere bakıyorsunuz. İktidarın ve saraydaki zatın kullandığı dili görüyorsunuz. Siyasi seviye yerlerde sürünüyor. İnsani ve ahlaki bir sorunu çözmek için tartışmaları gerekirken ahlaki seviyesizlikte neredeyse yerin dibine batırıyorlar siyaset kurumunu. Yarattıkları kavga içerisinde olayın özünü bütün Türkiye toplumuna unutturmaya çalışıyorlar.”

-“BİZLERİN DE ONLARA VERİLECEK HİÇBİR HAKKIMIZ YOK”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik sözlerini “tehdit” olarak değerlendiren Yüksekdağ, “Cumhurbaşkanı ‘Benim zamanım az sizin vekilliğinizin bitmesini mi bekleyeceğim ya’ diyerek bizi tehdit etti. Aceleleri var. Özellikle saraydakinin acelesi var. Daha başkan olacak, saraya ek bina çıkacak, o ek binanın açılışını yapacak. Acelesi var ama bizlerin de kaybedecek zamanı yok. Bizlerin de onlara verilecek hiçbir hakkımız, hiçbir yaşam alanımız, hiçbir tavizimiz yok. Hani diyor ya ‘Ya baş eğeceksiniz ya baş vereceksiniz’. Bizim baş verdiğimiz doğrudur. Ama tarih de biliyor ki hiç baş eğmedik, hiçte eğmeyiz" dedi.

-“SON NOKTAYA GELDİLER”-

“Kendi suçlarının hesabını vermemek için bizimle uğraşma yolunu tercih ettiler” diyen Yüksekdağ, “Halkların demokratik partisiyle uğraşan kendi sonunu görür. Bu siyasi iktidar da bundan önceki baskıcı otoriter tüm iktidarların izlediği yolu izleyip aşama aşama son noktaya geldi. Son noktaya geldi. Son istasyondalar. Savaşın tavan yaptığı, şiddetin tavan yaptığı ve seçilmiş meşru halk temsilcilerinin dokunulmazlıklarının tehdit edildiği aşamaya geldiler. Bu istasyon onların son istasyonudur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.