Öne Çıkanlar galatasaray deprem palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konser türk telekom ANTALYA atatürk azerbaycan ukrayna trabzonspor kurban bayramı

Zirve Öncesi Toplanan CHP MYK Sona Erdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek liderler zirvesi öncesinde, parti genel merkezinde yapılan toplantı basına kapalı olarak yaklaşık iki saat sürdü. Toplantıda, MYK üyeleri ayrı ayrı Kılıçdaroğlu’nun liderler zirvesinde yapacağı görüşmenin içeriği konusunda düşüncelerini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu Manifestoyla Gidecek

Toplantının ardından bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giderken kendisinin de eşlik edeceğini, ancak görüşmede bulunmayacağını kaydetti.
Sındır, Kılıçdaroğlu’nun dün “Demokrasi ve Cumhuriyet Mitingi”nde açıkladığı 10 maddelik “Taksim Manifestosu”nu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bizzat takdim edeceğini de belirtti.

HDP’nin Davet Edilmemesi

Kılıçdaroğlu’nun zirveye HDP’nin davet edilmemesi konusundaki rahatsızlığını da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileteceğini kaydeden Sındır, “Sayın Genel Başkan bunun ülkemiz açısından doğru olmadığını ifade ediyor. Bu ülkede 6 milyonun üzerinde seçmenin oyuyla seçilmiş, demokratik olarak savunduğumuz, cumhuriyetin ilkeleri olarak seçimle gelmiş, meşru bir siyasi partinin genel başkanı da davet edilmeliydi. 15 Temmuz gecesinin ardından ortak bildiriye imza atmış bir parti olarak, HDP’nin de bu sürecin içerisinde doğrudan olması gerektiğini Sayın Cumhurbaşkanına ifade edecek” ifadelerini kullandı.

‘’Başka Yere Çekmek Haksızlık Olur’’

Sındır, CHP’nin külliyeyle ilgili “kaçak saray” eleştirilerinin anımsatıldığının belirtilmesi üzerine de, Türkiye’nin olağanüstü koşullardan geçtiğini ifade ederek, ülkenin temel meseleleri konusunda bir toplantı gerçekleşeceğini bildirdi. Sındır, “Bu koşullar altında, orada bulunmak önümüzdeki sürecin daha sağlıklı yapılanması için önemli diye düşüyoruz. Türkiye çok hassas, olağanüstü bir dönemden geçiyor, bu nedenle orada olmanın ülkemize yarar getireceğini düşünüyoruz. Bu toplantı ülkenin çok temel meselelerinin konuşulduğu bir toplantı olacak. Bundan öte başka bir yere çekmek de haksızlık olur, toplantının özünden uzaklaşmak olur, ülke adına da yanlış olur” dedi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.