Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım çin gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer

Ara Öğün, Şehir Efsanesi !

Birçok diyet programının vazgeçilmesi ara öğünler aslında sağlıklı zayıflama önündeki en önemli engellerden biri. Ara öğünlerin insülin direncinin tetiklediğini söyleyen Dr. Buyrukçu, “En iyisi yemek aralarının ortalama 5 saat olması” dedi.

Fitoterapi Uzmanı ve Akupunkturist Dr. Buğra Buyrukçu, zayıflama programlarının en bilinen önerisi olan ara öğünlerle ilgili çok önemli uyarılarda bulundu. Kilo sorunu olanlara verilen “Az az sık sık yiyin” programının sağlıklı zayıflama önündeki engellerden biri olduğunu bildiren Dr. Buyrukçu, “Çünkü ara öğün,  sürekli insülin salgılanmasına neden olur, insülin direncini tetikler. Bu da bırakın zayıflamayı, kilo artışına neden olur. İnsülin direncinin vücuttaki yağ oranını arttırmasıyla kişide obezlik eğilimi başlar; obezite de şeker hastalığından hipertansiyona, koroner arter hastalığından kansere kadar pekçok hastalık için tehdittir” diye konuştu. 

17.00’den Sonra Yemeğe Son
Dr. Buğra Buyrukçu; sağlıklı zayıflamak için yemek aralarının 4-6 saat olması, günde en fazla üç öğün beslenilmesi ve akşam 17.00’den sonra bir şey yenmemesi gerektiğinin altını çizdi. Dr. Buyrukçu, “Ama ideal olan günde iki öğün beslenmektir. Özellikle akşam açlığı süresini 14-16 saate kadar çıkarabilen bir kişi hiçbir şey yapmadan da başarıyla zayıflayabilir. Akşam en son 17.00’de yemek yiyen biri, ertesi gün sabah 09.00’da kahvaltı yaparsa bu saati tamamlamış olur. Sabah 09.00, akşam 17.00 şeklinde günde iki öğün beslenen biri arada çok zorlanılırsa kahvaltıdan 4-5 saat sonra ceviz, fındık ve badem gibi kabuklu kuruyemiş tüketilebilir” dedi.

Akşamları özellikle televizyon karşısında çoğu kişide bir şeyler atıştırma isteği uyandığını, bunun da kilo sorununa yol açtığını anımsatan Dr. Buyrukçu, “Bu ihtiyacı en zararsız şekilde karşılamak için filtre kahve veya Türk kahvesi öneriyoruz. Kahvenin içerisine bir tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı eklenirse hem kişinin tatlı ihtiyacı ortadan kalkar hem de atıştırmalık ihtiyacı azalır” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.