Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar: Yardımcı Hizmetler Sınıfının Sorunları Ertelenmemeli

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin ek gösterge, emekli maaşı, atama ve yer değiştirme gibi çok sayıda konuda mağduriyetler yaşadığını belirterek, “Kamu personeli içerisinde kanayan bir yara haline gelmiş olan yardımcı hizmetlilerin sorunlarının çözümü daha fazla ertelenmemelidir” dedi.

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada yardımcı hizmetler sınıfına dahil personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilerek sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade etti. Yardımcı hizmetler sınıfına tabi olarak çalışanların ek göstergesinin bulunmadığını belirten Bayraktar, bu nedenle de söz konusu personellerin hem çalışırken kazandıkları maaşların hem de emekli olduklarında ellerine geçen aylıkların oldukça düşük olduğunu ifade etti. Bayraktar, en düşük maaş grubunda yer alan bu personele ek gösterge verilmesinin gerektiğini belirtti.

“Toplu Sözleşmede Unutuldu”

Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının kamu kurum ve kuruluşlarında işlerin aksamasını engelleyen, tamirattan temizliğe, hasta ve hastane temizliğinden korumalığa kadar kurumların her türlü sorununu çözdüğünü belirten Bayraktar, söz konusu çalışanların sendika ile hükümet arasında imzalanan toplu sözleşmede unutulduğunu ifade etti. Bayraktar, “Toplu sözleşmeden hiç bir hak alamayan tek grup yardımcı hizmetler sınıfı oldu. Bu çalışanlar kahramanlıklarını belki görünmeden yapıyor ama bu onların görmezden gelinebileceği anlamına gelmez” dedi.
Bayraktar, yardımcı hizmetlilerin sorunlarının kamu personeli içerisinde kanayan bir yara haline geldiğini ve sorunların çözümünün daha fazla ertelenmemesi gerektiğini ifade ederek, söz konusu personelin genel idare hizmetleri sınıfına bir an önce geçirilerek sorunun çözülmesini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.