Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Bağımsız Sağlık-Sen Yeni Yıl Taleplerini Açıkladı

Bağımsız Sağlık- Sen, hükümet yetkililerine sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının uluslararası standartlara getirilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması, sağlıkta şiddetin önlenmesi için yapılan kanuni düzenlemelerdeki aksaklıkların giderilmesi ve cezaların artırılması yönünde talepte bulundu.

Bağımsız Sağlık-Sen, 2018 yılı öncesinde sağlık çalışanlarının taleplerinin hükümet tarafından yerine getirilmesi için bir açıklama yaptı. Sağlıkçıların sosyal, özlük ve mali haklarının iyileştirilmesini isteyen Bağımsız Sağlık-Sen öncelikli olarak sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için gerekli kanuni düzenlemelerin acilen yapılmasını ve cezaların artırılmasını talep etti.

Yeni personel alınması ve kamuda yabancı uyruklu sağlık çalışanı istihdamının önüne geçilmesinin gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “Sağlıkta lisans tamamlamada ek gösterge en az 3 bin 600 olmalı ve daire başkanlarına kadar ödenen makam, unvan tazminatlarının bütün personele unvanlarına göre uyarlanması gerekmektedir. Görevde yükselme ve unvan değişikliği mevzuatında tüm kadrolar için gösterilen sözlü sınav şartının kaldırılması ve her yıl görevde yükselme sınavı yapılmalı. Bakanlık olarak eğitimin desteklenmesi için uzman hemşire ve ebelere tanınan 5 puanlık artışın yüksek lisans mezunu tüm sağlık çalışanlarına 10 puan, doktora sahiplerine 20 puan olarak uygulanmalıdır” ifadeleri yer aldı.

Özel hizmet tazminatlarının 15 puan, iş güçlüğü, iş riski ve temininde güçlük zamlarının ise 2 bin puan artırılması gerektiğini belirten Bağımsız Sağlık- Sen’in taleplerinin bazıları şöyle:

“Kreş sorunu, yıpranma payı sorunu çözülmeli. Aile hekimliklerinde kamu dışı personel olarak çalışan aile sağlığı elemanları ve sözleşmeli sağlık çalışanlarına kadro verilmesi gerekmektedir.

-“Sağlıkçıların Sendikalarda Örgütlenmesinin Önü Açılmalı”-

Sağlıkçıların sendikalarda örgütlenmesinin önü açılmalı ve malum sendikaya üye olmaları yönündeki dayatmalar kaldırılmalı.

Görevi başında terör saldırılarında şehit ve gazi olan sağlık çalışanlarına şehit ve gazi unvanı verilmesi ve yasal kazanımlarının iade edilmesi gerekmektedir.

Kamudaki engelli istihdamı kadroları bir an önce doldurulmalı, özel sektör de engelli istihdamı konusunda teşvik edilmelidir.

AFAD'a bağlı kamplarda misafir edilen yabancı uyrukluların yaşadığı illerde çalışanlara ilave ücret verilmelidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.