Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sıla PUBG MOBILE CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları hatay

Bağımsız Sağlık-Sen: "Yoksulluğa Ve Kötü Çalışma Koşullarına Karşı Alanlarda Olacağız"

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, yoksulluğa, güvencesiz çalıştırılmaya, esnek ve kuralsız çalışma modellerine karşı 1 Mayıs’ta alanlara çıkacaklarını belirterek, “Siyasi partilerin vesayetine ve üyelerinin haklarını hükümetlere peşkeş çeken sarı sendikacılık anlayışına karşı bağımsız bir toplum için alanlara çıkacağız. Ama bir kutlama havasında değil haklarımızı haykıracağız” dedi.

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 1 Mayıs’ta ülke çapındaki tüm şube ve temsilcilikleri ile meydanlarda olacaklarını belirten Bayraktar, sağlık çalışanlarının refah ve huzur dolu bir iş ortamına kavuşabilmeleri, emeklerinin maddi ve manevi karşılığını alabilmeleri için sürdürdükleri mücadeleyi kesintisiz devam ettireceklerini ifade etti. Bayraktar, “Siyasi partilerin vesayetine ve üyelerinin haklarını hükümetlere peşkeş çeken sarı sendikacılık anlayışına karşı bağımsız bir toplum için alanlara çıkacağız. Ama bir kutlama havasında değil haklarımızı haykıracağız” dedi.

“YIPRANMA SÖZÜ UNUTULDU”

Sağlık çalışanlarının sorunlarına değinen Bayraktar, hükümetin 2014 sonuna kadar sağlıkçılar için yıpranma payını çıkaracaklarına dair söz vermesine rağmen geçen sürede bu sözün yerine getirilmediğini belirterek, “Mesleklerini icra ederken yıpranan sağlık çalışanları her an ölüm ve hastalık riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. Hükümet bir an önce sözünü tutmalı ve bütün sağlık çalışanlarını bu yıl içerisinde yıpranma payına kavuşturmalıdır” dedi.

“EK ÖDEMELERİ EMEKLİLİĞE YANSITIN”

Bayraktar, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması için gerekli düzenlemelerin yapılmasının gerektiğini belirterek, “Emekli maaşları ek ödemesiz maaşa göre belirlenirken emekli maaşlarında büyük bir hak kaybı oluşmaktadır” dedi.

Öte yandan ek göstergelerin yükseltilmesini isteyen Bayraktar, lisans tamamlama konusunda çıkarılan yasanın uygulanması için de gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etti.

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar, tüm sağlık çalışanları için sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarının oluşturulmasında ve sürdürülmesinde hükümetin geç kaldığını kaydederek, “Sağlık çalışanları, çalıştıkları ortam ve son dönemlerde karşılaştıkları sıkıntılar nedeniyle yaşamlarından bezmiş durumdalar. Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin hala önüne geçilemedi. Sağlık çalışanlarının kendi sağlıklarını muhafaza edebilmeleri için ağır ve kötü çalışma koşulları iyileştirilmedi. Sağlıkçıların tamamı gelecek endişesi yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.