Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser

Bakan Koca: 6 Şarbon Vakası Tedaviden Sonra Taburcu Edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Silivri’deki şarbonlu kurbana 48 kişinin temas ettiğinin belirlendiğini aktararak, “Altı vakada şüpheli hafif deri lezyonları görülmüştür. 6 deri şarbonu vakası tedavisi düzenlendikten sonra hastaneden taburcu edilmiştir” açıklamasında bulundu.

Bakan Koca, 31 Ağustos’ta Silivri’de kesilen bir kurbanda şarbona rastlanılması hakkında açıklama yayımladı. Şarbonlu hayvanla temas ettiği belirlenen 48 kişinin hastanelere davet edilerek tetkiklerinin yapıldığını bildiren Koca, “Altı vakada şüpheli hafif deri lezyonları görülmüştür.  Bu vakaların gerekli tedavileri düzenlenmiştir” dedi. Hayvandan bulaşan ve deri lezyonları şeklinde kendini gösteren şarbon hastalığının bu türünün hayati risk teşkil etmediğini ve tedavi edilebilir olduğunu belirten Bakan Koca, “Tetkiki yapılan diğer vakalarda herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Bu arada aynı etle temas ettiği zannıyla hastanelerimize münferiden başvuranlar olmakla birlikte bu başvurular arasında şüpheli bir vakaya rastlanmamıştır. Bu hastalarımız için herhangi bir hayati risk söz konusu değildir. 6 deri şarbonu vakası tedavisi düzenlendikten sonra hastaneden taburcu edilmiştir” açıklamasında bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.