Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi ihracat çin vodafone merkez bankası Afrin Akşener Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

CHP İstanbul Söyleşileri: Prof.Saka'dan Çok Önemli Oruç Tavsiyeleri

-CHP İstanbul İl Başkanlığı Halk Sağlığı Söyleşileri kapsamında vatandaşlara sağlık ve oruç arasındaki ilişkiler konusunda çok önemli bilgiler veren bir söyleşi düzenledi. İ.Ü.T.F. İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Saka sağlıklı vatandaşların oruç tutmalarını tavsiye ederken hasta olan kişilerin bu konuda dikkatli olmalarını ve doktorlarına danışmalarını istedi.

-Prof.Saka: Mideye birden yüklenmeyin..İftarı iki parça halinde yapın, ilkinden sonra çıkın bir yürüyün.... 2 litre suyu daha çok yemek aralarında için... Sahurda ağır yemek yemeyin... Sahurdan sonra uyuyun...


ANKARA(ANKA) - CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Halk Sağlığı Söyleşileri'ne konuk olan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Bülent Saka vatandaşlara oruç ve sağlık konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Prof.Dr. Saka iftar sırasında mideye birden bire yüklenilmemesini istedi. İftarın iki parça halinde yapılmasını tavsiye eden Saka, ilk bölümden sonra hafif yürüyüş yapılmasını, ağır yemekler yenilmemesini, yemek aralarında ağırlıklı olmak üzere iftar-sahur arasında bu mevsimde toplam 2 litre su içilmesini istedi.

Şekerin tehlikelerine dikkat çeken, gazlı içeceklerin uzun süren açlık sonrası vücuda ciddi zarar verebileceğine değinen Prof.Dr. Saka, sahurdan sonra uykunun ihmal edilmemesini de önerdi.

Prof.Saka sahurda ağır yemek yenilmemesi, ağır yemek yenip yatılmaması tavsiyesinde bulundu. Hasta kişilerin doktorlarının tavsiyelerine uymalarını isteyen Saka'nın önemli bilgiler içeren söyleşisi, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesaplarından da yayınlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.