Öne Çıkanlar AİLE bugünün gündemi palandöken Hakkari cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör Hadise gündem özeti çin abd terörist elazığ

Çocuklarda Geniz Eti Kalbi Etkileyebiliyor

Geniz eti büyümesi çocuklarda sık görülen ve erken tedavi edilmediğinde ilerleyen yaşlarda ciddi sorunlara yol açabilen bir erken çocukluk dönemi hastalığıdır. Hastalığın erken tedavisi yapıldığında çocukların sağlıklı gelişimi engellememiş olur. Liv Hospital Ankara Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Öğretmenoğlu, “Geniz eti zamanında tedavi edilmediğinde vücuda verdiği zararlar kalıcı hale gelir ve pek çok hastalığı tetikleyebilir” diyor.

Pek Çok Hastalığı Tetikleyebilir

Bademcik ve geniz eti vücudun savunma mekanizmalarından olan lenfoid sisteme ait organlardır. Mikroplar geniz eti ve bademciklere yerleşir, kronikleşerek ilaçla tedavi edilemez hâle geldiğinde de vücuda zarar vermeye başlar. Böbrek ve eklem sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir; romatoid artrit ve nefrit gibi romatizmal hastalıklara neden olabilir. Çocuklarda ayrıca baş ağrısı, kulak rahatsızlıkları ve uyku sorunlarına yol açabilir. Büyüyen geniz eti ilerleyen yaşlarda kalp sağlığını bozabilir.

Geniz Eti Ameliyatı Ne Zaman Yapılmalı?

Büyümüş tıkayıcı hâle gelmiş geniz eti ilaçlarla bir miktar küçültülebilse de, bu etki genellikle geçicidir. Geniz eti büyüyerek tıkanıklık yapar ya da bir enfeksiyon odağı hâline gelirse, artık koruyucu olmaktan çıkıp zarar veren bir yapı hâline gelmeye başlar. Bu durumda geniz etinin ameliyatla alınması gerekir. Bademcik etrafında apse olan, kötü huylu tümör şüphesi bulunan, çene yapısı bozulan ve sık tekrar eden bademcik enfeksiyonları olan çocuklar ve ağzı açık uyuma, horlama veya uykuda nefes durması yaşayan çocuklar da geç olmadan ameliyat edilmelidir. Yaş ameliyata engel değildir, belli bir yaşa kadar çocuklarda ameliyatın en kısa süre içinde yapılması gerekir.

20 Dakikada Geniz Etine Son

Geniz eti ameliyatı, doğru tanı konulan her yaşta çocuğa yapılabilen cerrahi bir işlemdir. Hastalar kısa süren bir ameliyatın ardından aynı gün içerisinde taburcu edilebilir ve günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Çocuklar geniz eti operasyonundan sonra hastalıklara daha az yakalanır ve yaşamlarını daha sağlıklı bir şekilde devam ettirebilir.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.