Öne Çıkanlar ankara konya pakistan Konyada Askeri Uçak Düştü boyun halkevleri koray aydın türkiyede ifade özgürlüğü avrupa parlamentosu türkiye raportörü polatlı konya büyük şehir belediyesi enflasyonla mücadelede başarı kriterleri

Diş Tedavisinde Botoks Yöntemi

Estetik operasyonlarda yaygın bir şekilde kullanılan ve etkili sonuçlar veren botoks, diş tedavisinde de kullanılıyor.

Kaslara giden sinirsel iletimi belirli bir süre bloke eden, bakteri kaynaklı bir toksin uygulaması olarak bilinen botoks, tıpta ve diş hekimliğinde tedavi amaçlı ve estetik düzenlemeler için kullanılıyor.

Botoks uygulamasının sadece tıp doktorları ve diş hekimleri tarafından yapılabileceğini söyleyen Diş Hekimi Doğan Bircan, bu uygulamanın yetkin bir diş hekimleri tarafından yapılması gerektiğini dile getirdi. Diş hekimlerinin botoks uygulaması yapacakları alanın uzmanlık alanlarıyla sınırlı olduğunu dile getiren Bircan, “Diş hekimlerinin çalışma alanı ağız, çene ve bunlarla bağlantılı olan bölgeleri içeriyor. Çiğneme kasları, dudak kasları, boyun gibi bölgeler bu alana dahil. Diş hekiminin sorumluluğunda olan tüm bölgelerde botoks uygulaması yapılması yasal” dedi.



Botoks uygulaması yapacak olan diş hekiminin, ağız ve çevresindeki dokuların anatomisine hakim olması gerektiğini söyleyen Bircan, “Her gün yaptıkları çoğu dental uygulamada enjeksiyon yapıyor olmalarından dolayı iğne tekniklerinin gelişmiş olması, diş hekimlerini yüz bölgesindeki botoks uygulamaları için ideal kılıyor” diye konuştu.



“Botoks her derde deva oldu”

Kırışıklıklardan migrene ve terleme sorununa kadar botoksun çok geniş bir kullanım alanının olduğunu söyleyen Bircan, “Botoks her derde deva” dedi. Botoks uygulamasıyla sinir hücrelerinin kasa uyarı göndermesinin bloke edildiğini belirten Bircan, botoksun etkilerini şöyle anlattı:

“Botoks tedavisinden sonra sinir hücrelerinin ucundaki kas dokular, yaklaşık ay sonra rejenere oluyor, blokaj ortadan kalkıyor ve iletim devam ediyor. Botoks kalıcı bir tedavi olarak görülmemeli. Botoks uygulamalarını, medikal botoks, kozmetik botoks ve dental botoks olarak sınıflandırmak mümkün. Dental botoks; özellikle çiğneme kaslarının aşırı kasılmasına bağlı çene ve yüz ağrıları, çene eklemi bozuklukları, bruksizm (diş sıkma, diş gıcırdatma), mimik kaslarının kozmetik olarak düzeltilmesi, gummy smile (gülümserken diş etlerinin fazla görünmesi) görünümlerinin düzeltilmesi, yüz asimetrilerinin ve kırışıklıklarının düzeltilmesinde uygulanıyor. Dental botoks uygulamaları ağrılı yöntemler değil. Insülin enjektörleri ile uygulama yapılıyor ve etkisi 3-4 günde görülüyor. Uygulamadan sonra 14’üncü günde maksimuma ulaşıyor."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.