Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Anket çin pkk Batuhan Sert gündem özeti aydın Antalyaya ilk 8 ayda kaç kişi ziyaret etti namlu Ankara Büyükşehir Kadın Otobüs Şoförü mü alacak sol Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin

Güneş Yanığı Tedavisi

Her yaştaki insanın güneş ışınlarının yararlı etkilerine ihtiyacı olduğu gibi zararlı etkilerine karşı da korunmaya ihtiyacı var. Ancak yaz, deniz, kum, güneş bir araya geldiğinde bu türlü sorunlarla karşılaşmamak mümkün olmuyor. Bu alanda güneş yanığı tedavisi için pratik çözümleri öğrenmeli ve 1 ile 6 saat arasında kendini gösteren yanıklara anında müdahale edilmelidir.

Özellikle açık tenli insanların ya da hassas cilt yapısına sahip olan bireylerin güneş ışınlarına karşı daha dikkatli davranması gerekir. Bu etkilere maruz kalmama adına güneşe çıkmadan 10 -15 dakika öncesinde yüksek dereceli güneş kremleri kullanılmalıdır.

Ancak yanıklar oluşmuşsa güneş yanığı tedavisi için ilk aşama olarak ılık su ile duş alınabilir. Oluşan iltihapları yatıştırması adına karbonat ve lavanta yağlarını karıştırarak duş alabilirsiniz. Bu yöntemle yapılacak olan ılık bir duş, ısı düşürücü etkisi ile cildinizde genel bir rahatlama sağlar.

Ciltte oluşan yanıklara şu şekillerde müdahale edebilirsiniz:

  1. Yanık bölge üzerinde aloeveralı jeller kullanılabilir.
  2. Yanıklar üzerinde su toplanması durumunda ise iltihaplara meydan vermemek adına ekinezya çayı kullanılabilir.
  3. Dilimlenmiş salatalık dilimleri de yanık olan bölgelere uygulandığında cildi yatıştırır.
  4. Karbonat ve lavanta esansiyel yağları, ısıyı düşürücü etkiye sahiptir ve iltihabı yatıştırır.
  5. Bir poşete buz doldurup yanık oluşan bölgelerde gezdirebilirsiniz.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.