Öne Çıkanlar terörist Koronavirüs abd rusya chp Pandemi tbmm vakıfbank gündem özeti Covid19 CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Kanserle Mücadelede İmmunoterapi Dönemi

Sağlıklı hücreleri koruyup kanser hücreleriyle savaşan immunoterapi sayesinde tümöre özgü genetik bozuklukların saptanarak sadece kanserli hücreyi yok eden akıllı ilaçlarla kanserin tedavi edilmesi planlanıyor.

Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları ve Araştırma Eğitim Birliği (LLMBİR) Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan immunoterapi çalışmalarının kanserle mücadelede çok önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Kanser hücresinin, vücudun kendi bağışıklık sistemine ait hücrelerin kuvvetlendirilerek yok edilmesine olanak sağlayan "immünoterapi" tedaviyle ortadan kaldırılmaya çalışıldığını dile getiren Prof. Dr. Özcan, bu yöntemin ABD'de kanser tedavisinde yılın en önemli gelişmesi olarak kabul edildiğini söyledi.

Çalışmalarda özellikle moleküler tekniklere ağırlık verildiğini belirten Muhit Özcan, "Örneğin, yeni kuşak DNA dizi analizi tekniklerinin gelişmesi ile her tümörün kendine özgü genetik bozuklukları kolayca saptanabilir hale geliyor. Bu saptanan bozukluklara özel ilaç geliştirilebilmesi büyük bir ümit." açıklamasını yaptı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.