Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana meb KPSS Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko TOGG CHP Sözcüsü Öztrak CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer Uzaktan Eğitim AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut

Karaciğer İçin Altın Değerinde Besinler

Obezite ile ilgili çalışmalar yapan Dr. Fevzi Özgönül, birçok besinin karaciğere faydalı olduğunu belirterek besinler hakkında bilgi verdi.
Vücudumuzda bulunan en büyük organlardan birinin karaciğer olduğunu dile getiren Özgönül, besinlerle alınan vitamin ve minerallerin emilmesinin vücuttaki zararlı maddelerin temizlenmesi gibi hayati görevi bulunduğunu vurguladı.

Özgönül, düzenli alkol kullanımı ve aşırı yağlı gıdaların tüketiminin karaciğer yağlanması, hepatit ve siroz gibi karaciğer hastalıklarına yol açabildiğini ifade ederek ,  “Karaciğer sağlığında ilk adım, tüketilen gıdaların dikkatle seçildiği bir dengeli beslenme programı olmalıdır. Doğru besinler antioksidan etkileri ile karaciğeri temizler ve korur” dedi. Karaciğere iyi gelen besinleri ise şu şekilde sıraladı:
  
Sarımsak: Karaciğer enzimlerini aktive ederek toksinlerin vücuttan atılımına destek olur. Sülfür bazlı  bir  madde olan alıcın içeriğiyle karaciğer detoksifikasyonunu sağlar.
Kırmızı Pancar ve Havuç: Her ikisinde de betakaroten vardır ve karaciğer fonksiyonlarının iyileşmesini sağlar. Pancar vücuttan ağır metallerin temizliğinde rol alır.
 
Elma: Yüksek lif içerir ve sindirim sistemindeki toksinlerin atılımına destek olur. Böylece karaciğerin içini kolaylaştırır.
 
Brokoli ve Karnabahar: Sülfür içeriği ile güçlü detoksifiye sağlar ve Glukosinolat içeriği ile ansrojen maddeler ve toksin atılımı sürecinde karaciğer destekler.
 
Enginar: Enzim üretimini destekler. Karaciğer hücre onarımına destek olur ve yağlanmasını engeller.
Zerdeçal: Karaciğeri gücendirir yağların sindirimini kolaylaştırır.
 
Zencefil: World Journal of Sagtroenterologynin 2011 yılında yayınladığı araştırmalarda, zencefilin karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu olduğu ve tedavi ettiği ortaya çıkmıştır.
 
Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler: Ispanak, roka, tere, pazı gibi koyu yapraklı sebzeler yüksek klorofil içeriği sayesinde vücutta biriken çevresel toksinleri emme özellikleri vardır. Aynı şekilde ağır metaller ve kimyasallara karşı da karaciğeri desteklerler.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.