Öne Çıkanlar ankara konya deprem sgk chp bodrum pakistan veysel eroğlu tsk cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Saç Dökülmesini Tetikleyen Sebeplere Dikkat!

Medikal Estetik Hekimi Dr. Saliha Sönmezateş, "Saç bakımı ve sağlığı hem erkekler hem de bayanlar için çok önemlidir. Çünkü saçlar aslında bir sağlık göstergesidir. Canlı, parlak ve dökülmeyen saçlar sağlıklı  bir vücut demektir. Sağlıklı bir saç her ay 1-1.5 cm uzar. Saç dökülmeniz günlük 50-100 tel civarında ise bu normaldir ve saçın normal büyüme döngüsü içinde beklenen bir sonuçtur. Bazı durumlarda saçlar normal dökülme saydığımız 50-100 telden fazla dökülür." dedi. 

Medikal Estetik Hekimi Dr.Saliha Sönmezateş konu hakkında önemli bilgiler verdi.

"Saç bakımı ve sağlığı hem erkekler hem de bayanlar için çok önemlidir. Çünkü saçlar aslında bir sağlık göstergesidir. Canlı, parlak ve dökülmeyen saçlar sağlıklı  bir vücut demektir. Sağlıklı bir saç her ay 1-1.5 cm uzar. Saç dökülmeniz günlük 50-100 tel civarında ise bu normaldir ve saçın normal büyüme döngüsü içinde beklenen bir sonuçtur. Bazı durumlarda saçlar normal dökülme saydığımız 50-100 telden fazla dökülür. Saç dökülmesini etkileyen birçok faktör vardır. Bunlara örnek olarak; İlaç kullanımı, radyasyon, kemoterapi tedavisi, kimyasallara maruz kalma, hormonal değişiklikler, beslenme şekli, tiroid hastalıkları, kansızlık, vitamin eksikliği, deri hastalıkları ve stress gibi faktörlerin saç büyüme döngüsünü etkilemesi ile kalıcı veya geçici saç kayıplarına neden olabilir. Ayrıca saçı fazla yıkamak saçı kurutur, kırılarak yıpranmasına neden olur. 3-4 günde bir yıkamak büyük şehir yaşamanın kirli havasında gereklidir. Bu nedenle saçı çok sıcak suyla değil ılık suyla yıkamak önemlidir. Ancak erkeklerde çoğu zaman genetik olan saç dökülmesi çok erken yaşlarda başlar ve zamanla devam eder.

Ancak saç mezoterapisi ile sağlıklı saçlara kavuşmak mümkün olabilir. Saç mezoterapisi yönteminde saç köklerine direk mikro iğne uçları ile saç için gerekli olan proteinler, vitaminler, çinko gibi elementler ve daha birçok madde verilerek saçın daha sağlıklı, parlak ve canlı olması sağlanır. Yapılan uygulama %90 üstü başarısı olan bir uygulamadır. Ağrısız ve acısız, yaklaşık 15 dakika süren bir işlemdir. Saç mezoterapisinin en güzel yanlarından biriside diğer yöntemlere göre çok daha hızlı sonuç alınmasıdır. Ayrıca mezoterapi yaş ve cins ayrımı yapmadan herkese uygulanabilir.

15 dakikalık bir zamanda uygulanabilen Mezoterapi sonrasında hemen sosyal hayata geri dönülebilir. Aynı zamanda mezoterapinin herhangi bir kanama, morluk ve şişlik de oluşmaz. Ayrıca saça mezoterapi uygulandıktan sonra saçların dökülmesi durur, daha güçlü ve parlak olur ve saçlar daha hızlı uzar. Saç bakımında çok etkili bir yöntem olan saç mezoterapisi aynı zamanda saçın yağ salgılamasını da düzenleyen bir uygulamadır."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.