Sağlığınız İçin Yemeklerinize Balkabağı Ekleyin!

Balkabağı A vitamini deposudur. Kalori miktarı düşük ve liften zengin olan balkabağı ayrıca önemli oranda demir içermektedir. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger balkabağını yemeklerde kullanma alışkanlığınız yoksa bu alışkanlığı kazanmanın zamanının geldiğini belirtiyor. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir minerallerinden zengin olan balkabağının faydaları saymakla bitmiyor.



Tam da mevsimiyken menülerimizde bol bol kullanmakta fayda var. Balkabağı deyince hemen akla kabak tatlısı gelir. Halbuki tencere veya fırında pişen her türlü sebze yemeklerinde, kurubaklagil yemeklerinde, et/tavuk/hindi yemeklerinde, mezelerde de rahatlıkla kullanılabilir. Balkabağını yemeklerde kullanırken patates gibi düşünebilirsiniz. Her türlü lezzete çok yakışıyor.

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca özger Balkabağının sağlık üzerindeki faydalarını şöyle sıralıyor:

Yüksek lif içermesi kabızlığı önlemeye yardımcıdır. Sindirim sistemi dostudur.
A vitamini ve E vitamin içeriği yüksektir. Göz sağlığı, hücre ve deri yenilenmesinde etkilidir.
Çok güçlü bir antioksidanttır. Kanser hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir.
Potasyum içeriği çok yüksektir. Dolayıısyla hipertansiyona karşı koruyucudur.
Çekirdeği prostat sağlığı için etkilidir.
Beta karoten içeriği en yüksek olan sebzedir. Bağışıklık sistemini güçlendirmede etkilidir
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.