Öne Çıkanlar istanbul galatasaray Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi cumhurbaşkanı EMİNE ERDOĞAN myk Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Koç Holdingin 2023 yılı net karı ak parti dinlenme tesisleri suriye

Sağlık Bakan Yardımcısı Birinci, “Sağlık Sistemi Türkiye İçin Güçlü Bir Kalkınma Aracı”

Türkiye’den ve yurt dışından sağlık sektörünün öncü isimlerinin sağlığın geleceğini konuşmak için bir araya geldiği, The Future Healthcare İstanbul Uluslararası Konferansı 18 Ekim’de başladı. Tazefikir Group ve Future X Events tarafından İstanbul Fişekhane Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci gerçekleştirdi. Konuşmasında Türkiye’nin sağlık alanındaki yüksek potansiyeline dikkat çeken ve yapılan yenilikçi çalışmaları anlatan Dr. Şuayip Birinci, özellikle pandemi sonrasında meydana gelen fırsatlara da değindi.  

 

Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, The Future Healthcare İstanbul Uluslararası Konferansı'nın açılış konuşmasını yaptı. Sağlık sektörünün en önemli inovasyon alanlarından birisi olduğunu belirten Dr. Şuayip Birinci, sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık sistemi, Türkiye için güçlü bir kalkınma aracı haline gelebilir. Tabii bu atılımı yaparken, insan kaynağınızın güçlü olması lazım. Türkiye olarak, sağlık alanında nitelikli insan kaynağına sahibiz. Sağlık profesyonellerimizi çok ciddi bir zihinsel kapasiteden seçiyoruz. Bu bizim en büyük avantajlarımızdan biri. Türkiye birey başına hizmet kapasitesinin yüksekliği ile de fark yaratıyor.”  

“En iyi sağlık hizmeti veren ülkeler arasında yer alıyoruz”

Sağlık hizmeti ihracatı açısından Afro-Avrasya bölgesinin iyi bir fırsat olduğunu vurgulayan Dr. Şuayip Birinci, görüşlerini şu sözlerle ifade etti: “İçinde bulunduğumuz coğrafyada en iyi sağlık hizmeti veren ülkeler arasında yer alıyoruz. Dünyada en çok destinasyona uçan havayolu şirketinin de Türkiye'ye ait olması bu anlamda bizim bir avantaj. Sahip olduğumuz potansiyeli, sağlık endüstrilerine daha fazla yatırım yaparak ve ihracat kapasitesine odaklanarak değerlendirmemiz gerekiyor.”

Pandemi sonrasında sağlık sektörü

Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, pandemi sonrasında sağlık sektöründe yaşanan değişimden de söz etti. Gelişmiş ülkelerin sağlık sistemlerinde bir restorasyona gittiğini belirten Dr. Şuayip Birinci, şunları söyledi: “Bu yeni dönemde Türkiye'de sağlık sektöründe hizmet veren kuruluşların ve kişilerin iyi bir fırsat oluşturabileceğini düşünüyorum. Çünkü kişi başına bu kadar nitelikli sağlık hizmeti sunan ve az kaynakla yüksek memnuniyet sağlayan Türkiye gibi başka bir dünya ülkesi yok. Pandemi sonrasını avantaja çevirmek lazım.”

"Neyim var?" uygulamasına yoğun ilgi

Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, hastaları muayene için doğru uzmanlık dalına ve hekime yönlendiren "Neyim var?" adlı uygulama hakkında da bilgi verdi. Uygulama sayesinde hastaların doğru hekime daha hızlı ulaştığını belirten Birinci, şunları söyledi: "Uygulama kullanıcılara anlayabileceği tıbbi soruları soruyor. Sonra da branş önerisinde bulunuyor. Geçen hafta açtığımız bu uygulamaya 2 milyon giriş oldu. Sistemde hekimin hastayı muayene ettiği zaman verilen cevaplar da görülüyor. Bundan sonraki süreçte bu geri bildirimlerle tedavi süreçlerini daha etkin planlamayı hedefliyoruz. Sistem hekimlere de yardımcı olacak. Bazen hekimler gereksiz tetkikler isteyebiliyor. 'Neyim var?' sistemi, hekimin tanıya ne kadar hızlı ulaştığını ölçecek ve o kişiye makale önermeye başlayacak. Böylece hekimin sürekli öğrenme kapasitesini geliştirip, ona yardım edeceğiz ve sağlık profesyonellerinin elini rahatlatacağız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.