Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı bugünün gündem özeti dünya sağlık örgütü Afrin Halka arz ataşehir belediyesi duman

Sağlık Bakanlığından İnceleme

Sağlık Bakanlığı, Konya’da bir hastaya ambulans verilmediği yönünde çıkan haber sonrası konuya ilişkin inceleme başlattı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, bir televizyon kanalında “Konya da skandal olay”  başlığıyla yayımlanan haberde; bir hastaya ambulans verilmediği yönündeki iddiaların yakından takip edildiği belirtildi.

Yapılan ön incelemede, haberde iddia edildiği gibi hasta yakınının, 21.30 da eşinin rahatsızlığından dolayı 112 komuta kontrol merkezini aradığı ile ilgili herhangi bir kayda rastlanılmadığı dile getiren Sağlık Bakanlığı, “ Saat 01.24’te yapılan ihbara ise hemen ambulans görevlendirilmiş ve ekip 3 dakikada olay yerine ulaşmıştır. İlk değerlendirmesi yapılan hastanın nakline karar verilmiştir. Ambulansa binmek isteyen iki hasta yakını ile görevliler arasında yaşanan tartışma üzerine yakınları hastanın naklini kabul etmemiştir” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, söz konusu olayla ilgili Sağlık Bakanlığının talimatıyla Konya İl Sağlık Müdürlüğünce inceleme başlatıldığı bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
KonyaSağlık Bakanlığı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.