Öne Çıkanlar ankara konya deprem sgk bodrum chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank iata kastamonu

Sağlık Bakanlığından "Kopan Parmakla 5 Hastane Dolaştı" Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, “Sağlık Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. Yapılacak inceleme ve soruşturmalar sonucunda ihmal ya da kusur tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlemler uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanlığı, yazılı ve görsel basında “Kopan Parmakla 5 Hastane Dolaştı” başlıklı haberlerin yayımlanması üzerine açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında, habere konu olay şöyle aktarıldı:
“30 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşen olayla ilgili 07.53’te Anadolu 112 Komuta Kontrol Merkezi aranarak ambulans talep edilmiştir. Ambulans ekibi, 08.02’de yani 9 dakikada olay yerine ulaşmış ve 15 dakika içinde hastanın naklini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine gerçekleştirmiştir. Hastanenin Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği yaralanmayı ‘Özellikli ve ayrıcalıklı vaka’ olarak değerlendirerek başka bir merkeze sevkinin uygun olacağı bilgisini vermiştir.
Bu aşamada 112 Komuta Kontrol merkezi tekrar aranarak ambulans istenmesi gerekirken kayıtlarda böyle bir talebe rastlanmamıştır. Bu çerçevede hasta kendi imkanlarıyla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitmiştir. Bu hastanede ilgili uzman hekim tarafından muayene edilmiş ve hekim parmağın dikilmesinin mümkün olmayacağı, mevcut yaranın onarımının daha uygun olacağı değerlendirmesini yapmıştır. Bu değerlendirmeye rağmen hasta tedaviyi kabul etmeyerek kendi isteği ve imkanlarıyla başka sağlık merkezlerine müracaat etmiştir.”
“KUSUR TESPİT EDİLMESİ HALİNDE GEREKLİ YASAL İŞLEMLER UYGULANACAK”
Söz konusu olaya ilişkin yayımlanan haberlerde yer alan iddiaların Sağlık Bakanlığı’nca yakından takip edildiğinin belirtildiği açıklamada, “İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimizce olayla ilgili derhal inceleme başlatılmıştır. Ayrıca Sağlık Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. Yapılacak inceleme ve soruşturmalar sonucunda ihmal ya da kusur tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlemler uygulanacaktır” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.