Öne Çıkanlar ankara konya sgk bodrum deprem chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan iata kastamonu Bala

Sağlık Bakanlığı, sürücü adaylarının sağlık raporunun, kişinin herhangi bir problemi yoksa aile hekimi tarafından ücretsiz olarak düzenlendiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı sürücü adaylarının sağlık raporları için basında yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, herhangi bir sağlık problemi olmayan sürücü adaylarının sağlık raporunun aile hekimi tarafından ücretsiz düzenlendiğini bildirdi. Kişinin uzmanlık gerektirecek bir sağlık probleminin tespit edilmesi ve söz konusu uzmanlık dallarının bulunduğu sağlık kuruluşlarına sevk edilmesi durumunda ise Tek Hekim Sağlık Raporu için devlet hastanelerinde 50 TL, üniversite hastaneleri ve eğitim araştırma hastanelerinde ise 75 TL ödediğini bildirildi. 

Aile hekiminin muayenesi sonucu kişide uzmanlık gerektirecek bir sağlık probleminin tespit edilmesi ve kişinin söz konusu uzmanlık dallarının bulunduğu sağlık kuruluşlarına sevk edilmesi durumunda, sağlık kuruluşunun basamağına göre uygulan ücret tarifeleri ise şöyle:

-TEK HEKİM SAĞLIK RAPORU-

(5 ayrı branşta uzman hekimden oluşan kurul)

Devlet hastaneleri 50 TL

Üniversite hastaneleri ve eğitim araştırma hastaneleri 75 TL

-SAĞLIK KURULU RAPORU-

Devlet hastaneleri, 200 TL

Üniversite hastaneleri ve eğitim araştırma hastaneleri 300 TL.

-PSİKİYATRİ UZMANININ GEREKLİ GÖRMESİ HALİNDE ZEKÂ TESTİ YAPILIR-

Yönetmenliğe göre bazı durumlarda yapılması gereken zekâ testi konusunda da yanlış anlamalara neden olabilecek haberler yer aldığı belirtilen açıklamada zekâ testinin, sürücü belgesi almak isteyen adayların hepsine uygulanmasının söz konusu olmadığı belirtildi.

Hekimler tarafından muayene sırasında; “ağır akıl hastalığı”, “demans”, “kişilik bozukluğu” ve “uyuşturucu madde bağımlılığı” gibi bir durumun tespit edilmesi halinde, psikiyatri muayenesi hariç raporu düzenlenerek kişinin psikiyatri uzmanına sevk edileceği belirtilirken, psikiyatri uzmanının gerekli görmesi halinde zekâ testi yapılacağı bildirildi. Bu testin sonucunun “79 ve altı” çıkması halinde kişinin sürücü belgesi alamayacağına karar verildiği de açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.