Sıcak Havalar Beyin Kanaması Riskini Arttırıyor

Okan Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat İmer, hava sıcaklığının artış göstermesi ile tansiyon hastalarının beyin kanaması geçirme riskinin yüksek olduğunu belirtti ve sıcak havalarda beyin kanaması riski ve dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi.

İmer yaptığı açıklamada tansiyonun ani ve denetimsiz yükselmesinin beyin kanamasına neden olabildiğini hatırlatan ve doğumsal damar değişikliği, pıhtılaşmayı engelleyici ilaç kullanımı, bazı karaciğer hastalıkları, yüksek dozda alkol kullanımının da söz konusu komplikasyonlara yol açtığını belirtti.

Beyin kanamasında ciddi baş ağrısı, bulantı, kusma, bilinç kaybı gibi belirtilerin ortaya çıktığını ifade İmer, “Kanamanın olduğu beyin bölgesine bağlı olmak üzere felç ve birtakım belirtiler gelişebilir. Şeker hastalığı, damar sertliği, tansiyon yüksekliği olan kişilerde bu tablonun ortaya çıkması durumunda, beyin kanaması ihtimali düşünülerek hasta hemen hastaneye götürülmeli.” dedi.
 
Beyin Kanaması Riskine Karşı Dikkat Edilmesi Gerekeler
Sıcak havaların özellikle tansiyon hastalarında beyin kanaması riskini artırdığını belirten İmer, şu tavsiyelerde bulundu;
1) Güneşin direkt etkilerinden korunmak için şapka ya da bandana ile dolaşılmalı.
2) Sabah 10.00 ile öğleden sonra 14.00 arasında güneş altında kalmamalı.
3) Aç kalmamaya dikkat edip sağlıklı ve düzenli beslenmeye özen gösterilmeli.
4) Gün içerisinde artan su ihtiyacını giderilmeli. İlaçlarını düzenli olarak alınmalı. Tansiyon kontrolleri daha sık yaptırılmalı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.