Öne Çıkanlar Hakkari Hadise elazığ malatya doğalgaz Covid 19 tunceli polis Hamidi Ailesinin Mutlu Günü Hamza Hamidi Hamidi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Hamidi Haremi Şerif

Abdi İbrahim İki Yatırımını Öne Çekti

Tam 104 yıldır Türk ilaç sektöründe faaliyet gösteren Abdi İbrahim, Esenyurt’taki üretim kompleksinde 2017 yılı içinde temelini atacağı iki yeni tesis yatırımını öne çekme kararı aldı.
 
Abdi İbrahim, 2017 yılında temelini atmaya hazırlandığı 115 milyon dolarlık iki yatırımını öne çekme kararı aldığını açıkladı. Toplam 115 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle hayata geçireceği Onkoloji ürünleri üretim tesisi ve Steril Enjektabl ürünlerin üretim tesisi yatırımlarını öne çekmesiyle ilgili olarak Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, “Ülke olarak çok büyük bir sınavdan geçtik ve demokrasimize, ülkemizin geleceğine sahip çıktık. Bu dönemde bir asrı aşkın bir süredir bu ülkeye yatırım yapmış bir kuruluş olarak, her zamankinden daha büyük bir sorumlulukla iş yapma heyecanındayız. Hem sektörümüze hem de yabancı iş ortaklarımıza bu heyecanımızı yansıtmak ve daha güçlü bir ekonominin inşasına cesur bir katkıda bulunmak için bu kararı almış bulunmaktayız. Yine bu düşünceyle, 2016 yılı sonuna kadar 300 kişilik ek istihdam kararı da aldık” ifadelerini kullandı.
 



300 Kişilik Ek İstihdam Kararı

Abdi İbrahim’in dünya genelinde 30 lisansörle çalıştığını, Türkiye dışında farklı coğrafyalarda satış ve pazarlama organizasyonlarına sahip olduğunu, yabancı ortaklı şirketlerinin bulunduğunu hatırlatan Nezih Barut, “15 Temmuz’dan bu yana tüm ekip arkadaşlarımla birlikte bir misyon edindik. Her zamankinden daha çok yabancı muhataplarımızla konuşuyoruz, bu yönde özel bir çaba gösteriyoruz. Onlara Türkiye’de demokratik kazanımların nasıl garanti altında olduğunu ve ticari faaliyetlerin eksiksiz gerçekleştiği ekonomik istikrar ortamından söz ediyoruz. Yerinde ziyaretler yaparak, iş ortaklarımızla özel paylaşım toplantıları düzenliyoruz” dedi. Abdi İbrahim’in toplam istihdamının yaklaşık 3 bin kişi olduğunu belirten Nezih Barut, bu olayların ardından istihdam alanında da yatırımlarını artırma karası alarak yıl sonuna kadar toplamda 300 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.