Öne Çıkanlar Covid19 çin binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vodafone merkez bankası Afrin Gürer

Aktifbank'a Ar-Ge Belgesi

Aktif Bank, ‘Yeni Nesil Bankacılık’ yaklaşımını geliştirmeye yönelik inovatif ürünleri ve nitelikli Ar-Ge çalışmalarıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen "Ar-Ge Merkezi” belgesi almaya hak kazandı.

140 kişilik kadrosuyla, Aktif Bank ve iştiraklerinin yanı sıra sektöre de hizmet veren Aktif Bank Bilgi Teknolojileri ve Operasyon Grubu’nun başvurusunu olumlu değerlendiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 11 Ağustos tarihinde Aktif Bank’ın Ar-Ge Merkezi belgesi almaya hak kazandığını açıkladı.

Son 4 yılda ulusal ve uluslararası organizasyonlarda 86 ödül kazanan Aktif Bank; Perakende Bankacılık, Kurumsal Bankacılık ve Özel Bankacılık kategorilerindeki çeşitli hizmetlerin yanı sıra, Ekent, NKolay Ödeme Kuruluşu, Sigortayeri, Asset Sportif, PAVO gibi çok sayıda iştiraki için kapsamlı Ar-Ge yatırımları ve projeler gerçekleştiriyor.

Banka, Ar-Ge Merkezi belgesi kazanmasının ardından üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde daha fazla proje geliştireceğini duyurdu. Ayrıca Aktif Bank ve bankacılık sektörüne hizmet edecek inovasyon çalışmalarına daha geniş kaynak ve zaman ayıracağını söyledi.

Serdar Sümer: "Sektörün Alışkanlığını Değiştireceğiz"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Aktif Bank CEO’su Serdar Sümer, “Yeni Nesil Bankacılık şeklinde adlandırdığımız bankacılık yaklaşımımız doğrultusunda, hem kendi iş yapış biçimimizi hem de sektörün alışkanlıklarını değiştirecek inovasyon projelerine önem veriyoruz. Teknoloji ve inovasyon bu yaklaşımı sürdüren ve yeni fikirlerle besleyen en önemli unsurlar. Bu amaçla 140 kişilik güçlü ve deneyimli bir insan kaynağı ile Bilgi Teknolojileri birimimizin çalışmaları hem kendi müşterilerimize hem de sektöre çözümler üretiyor. Çok zorlu bir değerlendirme sürecinin ardından aldığımız Ar-Ge Merkezi Belgesi bu açıdan bizleri çok mutlu etti. Sektörde bu belgeye sahip iki bankadan biri olmanın gururunu yaşıyoruz. İhtiyaca doğrudan karşılık veren ve müşterilerimize ve ekonomiye katma değer üreten nitelikte ürün ve hizmetler geliştirmeye ve bu alanda yatırımlarımızı artırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.