Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Gürer vakıfbank

Altınbaş’tan “Belki de Sensin” Projesi’ne Destek

Türk mücevher sektörüne yenilikler ve ilklerle öncülük etme misyonunu benimseyen  Altınbaş, kök hücre nakli bekleyen hastalar için başlatılan projeye destek verdi.

Mücevher sektörünün öncü markası Altınbaş, kök hücre nakli bekleyen hastalar için başlatılan, Türkök projesine kök hücre bağışını yeterli seviyeye çekmek için “Belki de Sensin” projesine çalışanlarıyla destek verdi. Kızılay, Belki de Sensin organizasyonu, Alp Şen Vakfı ve Çapa Kemik İliği Bankası’nın destekleriyle yürütülen proje kapsamında Altınbaş mücevherat çalışanları kök hücre donör adayı oldular.

Altınbaş mücevherat çalışanları,  Kızılay, Belki de Sensin organizasyonu, Alp Şen Vakfı ve Çapa Kemik İliği Bankası’nın destekleriyle yürütülen projede kök hücre donör adayı oldular.
Türkiye’deki donör sayısını arttırmak amacıyla “Bir Hayata Umut Ol” sloganıyla yola çıkan projeye Altınbaş Mücevherat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Keskin ve Altınbaş çalışanları, Altınbaş Marka Yönetim Merkezi'nde 7 Eylül Çarşamba günü 20 ml kan örneği verdiler.

Kök hücre nakli için daha fazla adaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan ve böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer aldıkları için mutluluklarını dile getiren Altınbaş çalışanları uygun olabilecek herkesi donör olmaya davet etti.

Türkiye’de Donör Sayısı Yetersiz
Kemik iliği kanseri (Lösemi), lenfoma, çeşitli organ kanserleri, kemik iliğinin yetersiz çalıştığı veya çalışmadığı durumlar, kalıtsal anemiler, immün yetersizlikler, kalıtsal metabolik hastalıklar yaşayan hastalar kök hücre nakli ile yaşam sansı elde edebiliyorlar. Ancak Türkiye’de bulunan donör adayı sayısı istenilen oranda değil. 2013 yılında 40.000’lerde olan rakam şu anda 180.000 civarında bulunuyor. Türkiye nüfusuna göre oranlandığında hastaların uygun kök hürce bulabilme şansı çok düşük. Dolayısıyla her yıl 1000’i aşkın hasta kök hücre nakli olamadığı için yaşam şansını kaybediyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.